Ερχονται όλοι στο «Ακρόπολις» της σπάθης

Το «Κύπελλο Ακρόπολις» στη σπάθη Ανδρών (27-29/4) πλησιάζει και παρότι θεωρείται ως μία από τις καλύτερες διοργανώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πέφτει... ψαλίδι.

Οι οικονομικές συνθήκες υποχρεώνουν την ΕΟΞ περικόψει στο ελάχιστο το κόστος φιλοξενίας των αγώνων. Τουλάχιστον στο αγωνιστικό μέρος των αγώνων, εκτιμάται ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά.
Ο πρόεδρος της ΕΟΞ, Μανώλης Κατσιαδάκης τονίζει: «αθλητές και ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή

τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σαφώς και έχουν κίνητρο να συνεχίζουν να “κυνηγάνε” τη βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη, προκειμένου να πετύχουν καλύτερη σειρά και ευνοϊκότερο αντίπαλο στη σχετική διαδικασία στο Λονδίνο».
Ερχονται άλλωστε κορυφαία ονόματα στον κόσμο στη σπάθη και οι χώρες που πρωταγωνιστούν στα ομαδικά. Ενδεικτικό είναι ότι στα ατομικά έρχονται όλοι οι σπαθίστες της α΄ 16άδας της παγκόσμιας κατάταξης και όλες οι ομάδες της α΄ 8άδας στα ομαδικά του όπλου (!!), που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολοκληρωμένη, πάντως, εικόνα θα έχουμε αύριο (Παρασκευή, 20/4), που λήγει και η προθεσμία συμμετοχής.

Το «27ο Κύπελλο Ακρόπολις» θα διεξαχθεί στη σάλα ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τις τρεις μέρες. Την 1η ημέρα (Παρασκευή) οι αγώνες στα ατομικά θ’ αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι (προκριματικά και αγώνες νοκ άουτ μέχρι το “ταμπό των 64”). Το Σάββατο/2η ημέρα (28/4), από τις 9.30 το πρωί, πάλι στα ατομικά, έχουμε τους αγώνες νοκ άουτ μέχρι τους ημιτελικούς/τελικό στις 4 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή/3η ημέρα (29/4) ακολουθούν τα ομαδικά, επίσης, από τις 9.30 το πρωί με κατάληξη τον τελικό στις 4 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα