«Έτοιμη για αδειοδότηση η Παναχαϊκή»

Σύμφωνα με τη συνεργάτη του Αλέξης Κούγια, Βάσω Πανταζή η Παναχαϊκή θα καταθέσει πληρέστατο φάκελο για να πάρει αδειοδότηση.

Τα κριτήρια της Super League για να πάρει αδειοδότηση πληροί η Παναχαϊκή και σε περίπτωση ανόδου δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Αυτό ισχυρίστηκε με δηλώσεις της στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας η συνεργάτης του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, η Βάσω Πανταζή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ

εδώ και αρκετό καιρό έκανε ένα σεμινάριο σε όλες τις ΠΑΕ που είναι σε διαδικασία Σούπερ Λίγκας. Η Παναχαϊκή - φυσικά – παρακολούθησε το σεμινάριο αυτό μέσα στο οποίο μας ενημέρωσαν για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια ΠΑΕ, ούτως ώστε αν εξασφαλίσει την άνοδό της στα μπαράζ να μπορέσει να συμμετέχει στην Σούπερ Λίγκα.

Στην ουσία πρόκειται για κάποια κριτήρια που πρέπει να πληροί μια ΠΑΕ. Αυτά τα κριτήρια είναι αθλητικά, νομικά, υποδομών, διοικητικά και οικονομικά. Δηλαδή πέντε ενότητες.

Σήμερα, εξετάζονται και προσκομίζονται απ’ όλες τις ΠΑΕ τα κριτήρια που αφορούν τα νομικά, τα διοικητικά και τα αθλητικά. Και κρίνονται για τον Ιούνιο τα κριτήρια υποδομών και τα οικονομικά.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή στην πρώτη φάση που προσκομίζουμε τα πρώτα κριτήρια είναι πανέτοιμη.

Ας δούμε μια μία τις ενότητες για το τι απαιτεί η ΕΠΟ.

Αθλητικά Κριτήρια:

Απαιτεί από κάθε ΠΑΕ να έχει ένα πρόγραμμα για τους νέους ανθρώπους σχετικά με τον αθλητισμό. Δηλαδή θα πρέπει η ΠΑΕ να έχει μια ομάδα Νέων, την οποία η Παναχαϊκή έχει και είναι και πρωταθλήτρια.

Στην πορεία να δημιουργήσει μια ομάδα Εφήβων και μετά μια ομάδα Τζούνιορς. Αυτό γίνεται για να υπάρχει μια συνέχεια των ΠΑΕ στην προσπάθεια να δημιουργούνται υποδομές.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, έχει ολόκληρο πρόγραμμα για το μέλλον, για την επόμενη δεκαετία. Με υποδομές, με αθλητικές εγκαταστάσεις, με ομάδες Νέων και μικρών ηλικιών, τις οποίες όλες αυτές τις προτάσεις τις έχει ενσωματώσει σε σχέδιο που αφορά τις μελλοντικές ενέργειες της ΠΑΕ για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και με την συμμετοχή νέων ποδοσφαιριστών στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΠΟ.

Στο θέμα των εγκαταστάσεων η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει εγκαταστάσεις, διότι συνεργάζεται με σωματεία της Πάτρας, τα οποία ενισχύουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όμως έχουν κάνει προσπάθειες και έχουν προπονητικές εγκαταστάσεις τις οποίες η ΠΑΕ μισθώνει και μπορεί να τις χρησιμοποιεί.

Μπορεί η ΠΑΕ με παραχωρητήρια από άλλα σωματεία να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες έδρες, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σ’ αυτό.

Για την Αγυιά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, έχουμε την έδρα μας, πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΠΟ.

Υπάρχουν κάποια άλλα κριτήρια που δείχνουν πως πρέπει η ΠΑΕ να δείχνει ευαισθητοποιημένη, ως προς την κοινωνία και τον άνθρωπο. Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν προγράμματα για την φυλετική ισότητα, να αναπτύσσει δράσεις μια ΠΑΕ. Εμείς έχουμε θέσει τέτοιες δράσεις, όπως στα εισιτήρια διαρκείας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα