Φεύγει γεμάτος, να γυρίσει Ομάδα

22:42 8/7/2012 - Πηγή: OnSports

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Παναθηναϊκού, δεν θα περίμενε ότι αρχές Ιουλίου ο Παναθηναϊκός θα αναχωρούσε για την προετοιμασία του, έχοντας ολοκληρώσει επί της ουσίας το μεγαλύτερο κομμάτι του στα μεταγραφικά.

Μιλάμε πραγματικά για σπάνιο φαινόμενο. Που αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν σκεφθεί κάποιος τις συνθήκες –οικονομικές και διοικητικές- μέσα στις οποίες έγινε κατορθωτό αυτό

Ακόμα

και στις καλές –οικονομικά τουλάχιστον για να μη μπλέξουμε και πάλι σε διαφωνίες- εποχές ο Παναθηναϊκός, σπάνια έφευγε για προετοιμασία με πάνω από ένα ή δύο μεταγραφικά αποκτήματα στην αποστολή του. Κι αυτό ίσχυε για περιόδους που και πάλι είχε προκριματικά, επομένως είχε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος η στελέχωση όσο γίνεται νωρίτερα του ρόστερ της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, πάει στην Αυστρία, με σχεδόν καινούργια ομάδα στην αποστολή του.

Αυτό φυσικά, όπως κάθε πράγμα στο ποδόσφαιρο, έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του. Ή έστω τα σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να μην χρησιμοποιήσω τον όρο «αρνητικά».

Για τα θετικά της ιστορίας, δεν χρειάζονται ειδικές αναλύσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό, τόσο τις όποιες αποχωρήσεις έγιναν, όσο και τα κενά που είχε διαβλέψει από την περυσινή σεζόν ο Φερέϊρα. Άλλωστε αυτός πήρε επάνω του και το βάρος αυτούτου κομματιού του μεταγραφικού σχεδιασμού, δηλαδή το ποιους και σε ποιες θέσεις ήθελε ενίσχυση ο Παναθηναϊκός.

Μια πρώτη ματιά, δείχνει ότι ο Φερέϊρα ζήτησε να πέσει το μεγαλύτερο βάρος των κινήσεων, στο κέντρο και στην επίθεση. Λογικότατο αυτό και δείχνει μια σωστή κατ’ αρχήν προσέγγιση των αγωνιστικών προβλημάτων που παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια.

Αν μάλιστα σ’ αυτό, προσθέσουμε και την εμφανή προσθήκη σε δύναμη και ταχύτητα, έτσι όπως προκύπτει από τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που έχουν ήδη αποκτηθεί, τότε ασφαλώς και ο Φερέϊρα έχει εντοπίσει σωστά και έχει ακτινογραφήσει επίσης σωστά το ρόστερ που είχε πέρυσι στην διάθεσή του και τις ανάγκες της ομάδας του.
Από κει και πέρα και όπως τα έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές τόσα χρόνια, οι μεταγραφές τέτοια εποχή κρίνονται και είναι σωστές ή λάθος, μόνο ως προς τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παίκτες που αποκτήθηκαν και τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται.

Τα υπόλοιπα, σαφέστατα και θα φανούν στο χορτάρι. Εκεί όπου πρέπει να βρεθεί η χημεία της ομάδας, εκεί όπου πρέπει να βγάλουν αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν κι εκεί όπου θα πρέπει να γίνουν κομμάτι της ομάδας και του συστήματος που έχει επιλέξει ο προπονητής.

Ακριβώς αυτά είναι που συνθέτουν το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας που συζητάμε. Το πώς δηλαδή θα μπορέσει ο Παναθηναίκός να γίνει γρήγορα και σωστά ομάδα, με δεδομένες τις αποχωρήσεις και τις προσθήκες ποδοσφαιριστών. Αποχωρήσεις και προσθήκες, που σε συνδυασμό και οι δύο μαζί, δημιουργούν μια εντελώς νέα ομάδα, τόσο «οπτικά», όσο και σε σχέση με την φιλοσοφία και τακτική της μέσα στο γήπεδο.

Κι εδώ έρχεται το μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα