Η αυτοκαταστροφική Λίγκα

Ημέρες Πάσχα, αλλά για εμάς τους όχι και τόσο πιστούς είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποτοξινωθούμε από τα αθλητικά, να σταματήσουμε να μιλάμε για αυτό και να βάλουμε σε πρώτο πλάνο το κατσίκι που δείχνει έτοιμο να καταστρέψει την όποια προσπάθεια δίαιτας καταβάλαμε τελευταία.

Αυτή η εποχή πάντα σε έχει μπουχτίσει ποδοσφαιρικά. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η εποχή που Ολυμπιακός έχει καβαντζώσει το πρωτάθλημα,

αφού πρώτα έχει αλλάξει αρχιδιαιτητή αν έχασε σε κάποιο χωριό ή κωμόπολη.

Στον ΠΑΟΚ βρισκόμαστε στην εποχή Βρύζα, μία εποχή άγχος, στρες, επαφών, ομάδας κουρασμένης και βέβαια απαξίωσης των πάντων γύρω από την όποια προσπάθεια γίνεται.

Ο πρόεδρος το παλεύει πολύ. Κάνει συνεχώς ραντεβού με επιχειρηματίες εντός κι εκτός οικογένειας, προσπαθεί να στελεχώσει την ΠΑΕ έχοντας βάλει ήδη μέσα σε αυτή νέο εμπορικό και νέο οικονομικό διευθυντή, προσπαθεί να βρει επιπλέον χρήματα για να μπορέσει να πάρει την άδεια το καλοκαίρι, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν πουθενά.

Η κρίση, η αγορά που έχει λυγίσει, οι εκλογές που κανένας αυτή τη φορά δεν ξέρει τι θα φέρουν, οι Πολιτεία με τα τερτίπια και τον πανικό της που δεν μπορεί να νομοθετήσει και πάει λέγοντας.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκει λεφτά σε μία εποχή που το επιδιώκει για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα, δεν μπορεί να διαχειριστεί την υπόθεση των παγωμένων χρεών του Γούμενου αφού τροπολογίες για Α.Ε. έρχονται και φεύγουν πριν ψηφιστούν και την ίδια στιγμή η αγορά του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη μας έχει για τη τελευταία τρύπα του ζουρνά. Άντε πείσει παίκτη να έρθει το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, ο Βρύζας μπαίνει σε κάτι επιτροπές της Λίγκας που έχουν ως στόχο την αλλαγή της εικόνας που επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Γίνεται μία προσπάθεια να σταματήσει αυτή η αίσθηση του κρατικοδίαιτου ποδοσφαίρου, δικαιολογημένα αφού η Πολιτεία κάνει ότι μπορεί για να το καταστρέψει, αλλά την ίδια στιγμή βγαίνουν αποφάσεις που διασκεδάζουν αυτούς που δεν ασχολούνται και αυτούς που ασχολούνται τους κάνει να αισθάνονται βλάκες.

Και ναι, αναφέρομαι σε αυτό που έγινε στο Βικελίδης και την απόφαση της Πειθαρχικής της Λίγκας. Για εμένα, νομιμοποιεί το τραμπούκο στους διαιτητές η συγκεκριμένη απόφαση. Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που θα πούνε πως το βλέπω έτσι επειδή είναι ο Άρης, είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος που θα πλήρωνε το συγκεκριμένο δεδικασμένο. Το θέμα είναι άλλο.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο χρειάζεται ξεκάθαρους κανόνες που θα το σπρώχνουν σε μία πιο πολιτισμένη καθημερινότητα. Το να μη θεωρεί κανένας την ομάδα τσιφλίκι του είναι μία αρχή. Και βέβαια, την ώρα που θα τιμωρείται η ομάδα από έναν βλάκα, να υπάρχει επιτέλους και αυτό το βίντεο που θα δείχνει στις αρχές και ποιος είναι. Να μειώνονται οι βλάκες.

Με την απόφαση που πήρε η Λίγκα, μάλλον δείχνει για ακόμη μία φορά ανοχή στη βλακεία. Με αυτόν τον τρόπο διώχνει ακόμη και αυτούς που έχουν το συναισθηματικό δέσιμο με τις ομάδες και τις στηρί

Keywords
Τυχαία Θέματα