Η χαμένη αξιοπιστία

Απίστευτο κι όμως ΑΕΚτζήδικο. Δέκα μέρες πριν το εγκεφαλικό και την απόλυτη ξεφτίλα, προκύπτει μια περίπτωση που μπορεί να βγάλει υπό προϋποθέσεις προοπτική. Και αντί να πέσουν όλοι πάνω της μήπως και δώσει λύση, ψειρίζουν την...μαϊμού για το ποιος το χειρίζεται...

Η κουβέντα γίνεται για την ταυτότητα των υποψήφιων επενδυτών και των μεσαζόντων τους. Αν το κονέ έγινε από τον Αδαμίδη (τώρα ξαφνικά τον μίσησαν και τον θεωρούν αιτία όλων των δεινών αυτοί που τον αποθέωναν το διάστημα της παντοκρατορίας τους) και τον γίγα Κασνακίδη.

Αν πίσω από τους Χρήστου και Μιχάλη που εμφανίζονται ως μεσολαβητές είναι ο Ψωμιάδης, ο Ξενιάδης, κάποιος Μαρωνίτης ή ο Κοσκωτάς. Εντυπωσιακή και ζουμερή η κουβέντα, αλλά άνευ πραγματικής σημασίας.


Υπό άλλες συνθήκες, αυτό θα έπρεπε να είναι το βασικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Αλλά εκτιμώ πως στη κατάσταση που είναι η ΑΕΚ, εξελίσσεται σε θέμα δευτερευούσης σημασίας. Διότι, η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή και φαίνεται πως αυτό δεν γίνεται κατανοητό σε όλους. Δεν αντιλαμβάνονται, πως την πρωταπριλιά μπορεί να συζητάμε για πράγματα που είναι απίστευτα, αλλά θα είναι απόλυτα αληθινά.

Μα θα πει κάποιος, είναι δυνατόν η ΑΕΚ να συζητά με τέτοιους τύπους; Που είναι η αξιοπιστία, που είναι το κύρος της ομάδας; Μα αυτό κύριοι, έχει χαθεί προ καιρού. Από τότε που οι καθ' όλα ευυπόληπτοι μέτοχοι της αποφάσισαν να της συμπεριφέρονται με αυτό τον επαίσχυντο τρόπο και να την εγκαταλείψουν στη μοίρα της. Εκτοτε, η ΑΕΚ έχασε κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας και ψάχνεται για να πιαστεί από τα μαλλιά της, όπως ο πνιγμένος.

Στη δική μου σκέψη, δεν υπάρχει κανένα σενάριο και καμία ανοχή για πτώχευση και διάλυση στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Και δεν μπαίνω καν σε διαδικασία σκέψης και ανάλυσης αυτού του ζητήματος. Για την ΑΕΚ η λύση μπορεί να έρθει μόνο συγκροτημένα. Ισως και μέσω πτώχευσης, αλλά με δικλείδες τέτοιες που θα την κρατήσουν στη μεγάλη κατηγορία. Αν κάποιοι απεργάζονται σχέδια τέτοιου τύπου θα πρέπει να τελειώσει η κουβέντα.

Αλλωστε, η συγκεκριμένη πρόταση δεν εμπλέκει σε τίποτα αυτή τη στιγμή την ΑΕΚ. Θα γίνει ταμειακή διευκόλυνση και στη συνέχεια θα υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία με τα 2 εκατ. ευρώ θα λάβουν περίπου 9-10%. Και ως τότε, η ΠΑΕ θα έχει μπορέσει να κάνει ελέγχους για το ποιόν τους, αλλά θα πρέπει να περάσουν και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε να λάβουν την έγκριση της.

Γι' αυτό, νομίζω πως αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή δεν είναι ποιος είναι πίσω από την πρόταση, αλλά πως θα σωθεί η ΑΕΚ.
Τα υπόλοιπα, φαντάζουν εκ του περισσού αυτή τη στιγμή. Πρώτα να σωθεί η ΑΕΚ και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα μπορούν να λυθούν. Αλλά σε αυτή τη φάση, όλες οι δυνάμεις πρέπει να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Υ.Γ.: Για να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικό και σπουδαίο είναι να μείνει η ΑΕΚ εκεί που την ξέρουν όλοι, είναι οι "κόκκινες" αναφορές των τελευταίων ημερών. Η σύγκριση με την Μέταλιστ, οι αναφορές

Keywords
Τυχαία Θέματα