Κάποτε βλέπαμε τον πρώτο σκόρερ

Μπήκα στον «πειρασμό» για να καταγράψω τις συγκεκριμένες σκέψεις μου, στη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ.

Ναι, τότε που ο (εξαιρετικός) Λόγκαν κάρφωνε σαν τρελός στον αιφνιδιασμό. Τότε που ο (επίσης εξαιρετικός) Μάριτς έδειχνε να μεταλάσσεται και να βγάζει περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του. Και τότε που ο Νικ Καλάθης μετά από καιρό έκανε

ένα πραγματικά σπουδαίο ματς.

Στους υπόλοιπους δεν αναφέρομαι σκοπίμως γιατί τα θετικά τους τα έχουμε αναπτύξει αρκετές φορές φέτος...

Για να είμαι ειλικρινής όλη μου η σκέψη είχε να κάνει με τον Στράτο Περπέρογλου και τον τρόπο που έχει αλλάξει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού από τότε που επέστρεψε αφού ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του.

Θυμάμαι στις παλαιότερα χρόνια που είχε μεγάλη σημασία- και πολλές φορές έτσι έβγαινε ο «καλύτερος παίκτης»- να παρατηρούμε τους πόντους του κάθε παίκτη. Καθώς «έτρεχε» το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΚΑΟΔ πέρασε από το μυαλό μου η εξής σκέψη: «Ένας παίκτης που πήρε την πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, είναι ο κορυφαίος του γηπέδου». Τότε ο Στράτος Περπέρογλου έτρεξε στον αιφνιδιασμό ακολουθώντας τον Αλέξη Κυρίτση κι ευστόχησε σε λέι απ μετά από ασίστ του τελευταίου...

Ναι, είναι δυνατόν να συμβεί αυτό. Μέχρι τότε ο Περπέρογλου είχε 3 ριμπάουντ, άλλες τόσες ασίστ και 2 κλεψίματα. Κυρίως, όμως- πέρα από τα αριθμητικά στοιχεία- βρισκόταν ΠΑΝΤΟΥ. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια «γωνιά» του παρκέ που δεν είχε... πατήσει, λες και... όργωνε το γήπεδο.

Είναι πολλά τα ζητήματα που έλυσε ο Στράτος... Αποκαταστάθηκε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο low post από το «τριάρι» του, δημιουργικά κι εκτελεστικά. Βρέθηκε το «τριάρι» που θα «κουβαλήσει» τη μπάλα μετά από ριμπάουντ στην επίθεση. Μη ξεχνάμε επίσης ότι γνωρίζει τόσο καλά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ώστε ειδικά στην άμυνα (όπως συμβαίνει και με τον Τσαρτσαρή) ν' αλλάξει όλη η εικόνα της ομάδας.

Όπως και με τον Άρη, μόλις 2 πόντους σημείωσε...Τα πέντε ριμπάουντ, οι 4 ασίστ (με «κορυφαία» εκείνη στο Μπατίστ που κάρφωσε και ουσιαστικά θεμελίωσε τη νίκη), τα 2 κλεψίματα (με αποκορύφωμα το τελευταίο, μετά τις δύο άστοχες βολές του, που «σφράγισε» τη νίκη) αλλά και τα 4 κερδισμένα φάουλ είναι στατιστικά ανεκτίμητης αξίας.

Στο Μιλάνο είχε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα, αλλά και πάλι ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε στην ομαδική λειτουργία της ομάδας, έλυσε πάρα πολλά ζητήματα...

Κι αν χρειαστεί να σκοράρει- όπως έκανε στη Ρόδο- θα το κάνει... Αλλά πάντα έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της ομάδας κι αυτό είναι το ζητούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα