Με κίνητρο τις... δηλώσεις του Μπάινουμ οι Νάγκετς

Ο Άντριου Μπάινουμ ισχυρίστηκε ότι οι Λος Άντζελες Λέικερς «κλείνουν» εύκολα τα παιχνίδια κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς και προκάλεσε το πάθος των αντιπάλων.

Έτσι οι εκπρόσωποι του Ντένβερ απέκτησαν επιπλέον κίνητρο και «καθάρισαν» τον αγώνα στα τελευταία λεπτά, παρά την επίθεση... απελπισίας των γηπεδούχων. Πλέον η σειρά είναι στο 3-2 και μεταφέρεται στο «Pepsi Center».

Ο Αντρέ Μίλερ υπήρξε καταλυτικός στο συγκεκριμένο ματς, αλλά ο Τζαβέιλ Μακ Γκι

ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά κυριαρχώντας επί του Μπάινουμ. Μάλιστα ύστερα από το παιχνίδι του δόθηκε συμβολικά η μπάλα της αναμέτρησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης, αλλά ο ίδιος προτίμησε να την πετάξει στο κοινό.

Απότομη... ωριμότητα έδειξε ο 24χρονος σέντερ στο παρκέ, αλλά ο πρώην παίκτης των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς θύμισε τον χαρακτήρα του με το πέταμα της μπάλας. Αντίθετα, ο Τάι Λόουσον επιτέθηκε λεκτικά στον θηριώδη σέντερ των Λέικερς:

«Πολλοί παίκτες είναι αλαζόνες. Αυτή η δήλωση (σ.σ. του Μπάινουμ) ήταν αλαζονική. Σίγουρα μας πρόσφερε κίνητρο και στο τέλος πήραμε το παιχνίδι. Δεν μας αρέσει να μιλούν άλλοι για την ομάδα μας».

Από την πλευρά του, ο Κένεθ Φαρίντ συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να αποφεύγουμε την ανάγνωση δηλώσεων των αντιπάλων μας, αλλά η συγκεκριμένη έγινε αντιληπτή. Συγκεκριμένα μας την ανάφερε ο προπονητής και εμείς θέλαμε να αποδείξουμε πως έχει άδικο».

Πάντως ο Μπάινουμ δεν παραφέρεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Γενικά έχει αποδειχθεί... ενοχλητικός εντός της ομάδας του και απλά προστέθηκε ένα ακόμα... λάθος, το οποίο δεν θέλησε να αναγνωρίσει: «Δεν ξεκινήσαμε καλά και χάσαμε. Άρα πιστεύω ακόμα αυτό που δήλωσα».

Ο Κόμπι Μπράιαντ πρόσθεσε σχετικά: «Προφανώς τους πρόσφερε κίνητρο, αλλά θα είχαν κίνητρο ούτως ή άλλως Το δεδομένο είναι ότι δεν αποδώσαμε και μας κέρδισαν, επειδή ήταν καλύτεροι. Πρέπει να διδαχθούμε από την ήττα, αφού θα περάσουμε από δύσκολες στιγμές, αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα». Στη συνέχεια ο «Μάμπα» δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την αγωνιστική άνοδο του Μακ Γκι.

Ακόμα, ο Πάου Γκασόλ προτίμησε να σχολιάσει το ίδιο το παιχνίδι: «Είμαστε απογοητευμένοι, επειδή δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια, την οποία είχαν αυτοί», ενώ ο Στιβ Μπλέικ συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ματς, στο οποίο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Πρόκειται για καλή ομάδα, που έχει αυτοσυγκέντρωση, αλλά εμείς θέλουμε να την κερδίσουμε στην έδρα της».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/05, 05:30) θα διεξαχθεί ο έκτος αγώνας της σειράς, με τους εκπρόσωπους της «πόλης των αγγέλων» να προηγούνται με 3-2 νίκες. Σύμφωνα με τον κόουτς των Νάγκετς, Τζορτζ Καρλ, η ομάδα του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το υψόμετρο, ώστε να υποχρεώσει έβδομο ματς. Πάντως ο Κώστας Κουφός μάλλον θα μείνει εκτός για ένα ακόμα παιχνίδι, αφού έχασε τον ρόλο του στη βασική πεντάδα από τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, ενώ ο Μακ Γκι «λάμπει» διαρκώς σαν αναπληρωματικός σέντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα