Με «βράχο» Κάρολ στους «16» του Europa League ο Ολυμπιακός

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόι Κάρολ, ο οποίος έστησε «τείχος» μπροστά από την εστία των «ερυθρόλευκων», οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Europa League, επικρατώντας με 1-0 της Ρουμπίν Καζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κράτησε τους επιθετικούς των Ρώσων μακριά από το γκολ, ακόμα κι όταν αγωνίστηκε με πρόβλημα στον δικέφαλο από το 71’

σε σύγκρουσή του με τον Νάβας. Μάλιστα, ο έμπειρος πορτιέρο αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, για την υπερπροσπάθειά του. «Χρυσός» σκόρερ των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ στο 13’ της αναμέτρησης.

Πλέον, το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε θα βρει απέναντί του στους «16» του δεύτερη τη τάξει θεσμού της Ευρώπης την Μέταλιστ του Χάρκοβο, η οποία «διπλασίασε» τις νίκες της κόντρα στην Σάλτσμπουργκ με 4-1.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…
Η Ρουμπίν Καζάν ήταν αυτή που βγήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μάρτινς στην κορυφή της επίθεσης. Μάλιστα, μόλις στο 9’ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκοψε με τάκλιν τον Νιγηριανό επιθετικό, πριν αυτός βρεθεί σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Ρόι Κάρολ.

Φαίνεται πως η συγκεκριμένη φάση «ξύπνησε» τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και πίεσαν την εστία του Ριζικόφ, κυρίως από την αριστερή πλευρά και τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού είχε και ο Αριέλ Ιμπαγάσα από τον άξονα.

Οι Πειραιώτες πήραν σιγά σιγά μέτρα προς την περιοχή της Ρουμπίν, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, αλλά και παίρνοντας φάουλ σε καλά σημεία κοντά στην εστία του Ριζικόφ. Μάλιστα, από φάουλ ξεκίνησε το γκολ του Ραφίκ Τζεμπούρ στο 13’ ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και έφερε τους «ερυθρόλευκους» ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαρκάνο πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και το κεφάλι του Αλγερινού επιθετικού και κατέληξε στην εστία του Ριζικόφ, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το γρήγορο τέρμα έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες των γηπεδούχων να αυξήσουν την πίεση προς την άμυνα των «πράσινων», οι οποίοι έδειχναν να βρίσκονται σε… τρικυμία, κάνοντας πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα ακόμα γκολ, πριν το ημίχρονο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 20’ όταν ο Τζεμπούρ βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Ριζικόφ, ο πορτιέρο των Ρώσων βγήκε νικητής, αποκρούοντας με τα πόδια.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους παίκτες του Κούρμπαν Μπερντίεφ, θέλοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Τζεμπούρ και Μιραλάς, ωστόσο, σε μερικές στιγμές, οι φορ των «ερυθρόλευκων» έκαναν… κατάχρηση της μπάλας και έδωσαν την ευκαιρία στους αμυντικούς της Ρουμπίν να απομακρύνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα