Ο ΠΑΟ έκοψε… αποδείξεις!

Τα γαλόνια των δύο ομάδων, τα ρόστερ και τα αστέρια τους, προμήνυαν για το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, ένα σούπερ-ντέρμπι. Κι έτσι ήταν η «ματσάρα» του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μοιάζει ξανά ικανή να αντέξει το προσωνύμιο της «Αρκούδας».

45 λεπτά σπουδαίας μπασκετικής παρτίδας, σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα που έκανε και τους 17.000 που βρέθηκαν στις εξέδρες

και πιθανότατα όλους όσοι την παρακολούθησαν από την τηλεόραση να… ξεχαστούν! Εκείνοι που δεν έπρεπαν να ξεχαστούν ούτε σε ένα δευτερόλεπτο, από τα 2.700, ήταν οι 12 παίκτες του Ομπράντοβιτς. Δεν το έπραξαν και γνώρισαν την πρώτη ήττα τους εφέτος και πρώτη από την ΤΣΣΚΑ ύστερα από το 2004-05!

Ωστόσο το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που η νίκη θα ερχόταν στον πόντο ή στο καλάθι, είχε κατά την προσωπική άποψη μου ελάχιστη σημασία. Εκείνο που μετρούσε στο ματς του Παναθηναϊκού, ήταν ο βαθμός ανταγωνιστικότητας που έδειχναν οι «πράσινοι» απέναντι στην «Αρκούδα». Ήταν η απόδοση των νέων παικτών και ο δείκτης προσαρμογής τους, ύστερα από δύο μήνες εντατικών και σκληρών μαθημάτων στο ΟΑΚΑ. Ήταν η αυτοπεποίθηση και η ισχυροποίηση της κόντρα σε μια ομάδα που είναι φαβορί για τον τελικό της διοργάνωσης και για το τρόπαιο.

Με το υλικό που διαθέτει, τον ανυπέρβλητο Αντρέι Κιριλένκο, το βάθος πάγκου και το κίνητρο μετά τον περσινό πρόωρο αποκλεισμό, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας προκαλεί σοκ και δέος. Αλλά ο Παναθηναϊκός ούτε σοκαρισμένος αγωνίστηκε, ούτε με δέος αντιμετώπισε τους Ρώσους. Ακόμη κι όταν ο Τσαρτσαρής σε 48 δευτερόλεπτα συμμετοχής (παίκτης υπερπολύτιμος απέναντι στα κορμιά που διαθέτει το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ) πήγε και κάθισε δίπλα στον τραυματία Περπέρογλου, όταν ο Διαμαντίδης έμεινε εκτός αγώνα με φάουλ (δεν αγωνίστηκε στην παράταση και στο δεύτερο μέρος έπαιξε μόλις 6 λεπτά), όταν ο Μάικ Μπατίστ ανέτοιμος να αγωνιστεί στο επίπεδο που θυμίζει την… μπουλντόζα που όλοι ξέρουμε πήγαινε πάνω στα χέρια του θεόρατου Κιριλένκο λες και ήθελε να τον συνδράμει στο κυνήγι ενός εντυπωσιακού triple-double, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ζωντανός και διεκδικούσε τη νίκη.

Την κρατούσε στα χέρια του μέχρι του 34-35, δεν συμβιβαζόταν με την ήττα ακόμη στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πεντάλεπτης παράτασης. Αυτό είναι το σημαντικό και το πλέον κρίσιμο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκοψε ύστερα από το ματς πολλές… αποδείξεις!

1) Μια προς τον κόσμο του, που τον αποθέωσε μετά το 45λεπτο και το μπασκετικό κοινό της Ευρώπης. Απέδειξε ότι παρά την απώλεια των Φώτση, Νίκολας (και Τέπιτς), παρά το νέο οικονομικό καθεστώς, παρά τα χρόνια που βαραίνουν παίκτες του βασικού κορμού θα έχει και εφέτος μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, ικανή και έτοιμη να παραμείνει στα φάιναλ-φορ και όχι να πέσει και πάλι στην… λακκούβα που πέφτει τα τελευταία 5 χρόνια, σε κάθε σεζόν που ακολουθεί της κατάκτησης της Ευρωλίγκα.

2) Απέδειξε στον εαυτό του πως είναι ανταγωνιστικός. Ότι «παραμένει μια καλή, αμυντικά, ομάδα», όπως ο Ομπράντοβιτς προσδιόρισε για τον Παναθηναϊκό το τεστ της Πέμπτης, πως με τον Λόγκαν, τ

Keywords
Τυχαία Θέματα