Οκκάς: «Ξεχωριστές οι δύο 3ετίες σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»

11:24 3/2/2012 - Πηγή: OnSports

Στεναχωρημένος για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δήλωσε ο Γιάννης Οκκάς, ο οποίος χαρακτήρισε ως ξεχωριστά τα χρόνια που πέρασε σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», ο Γιάννης Οκκάς αναφέρθηκε αρχικά στον Φάνη Γκέκα, ο οποίος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις

με τη Σάμσουνσπορ: «Ήρθα όταν έπαιζε στην Καλλιθέα, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όχι μόνο έφτασε ψηλά, αλλά διαπρέπει σε όλα τα πρωταθλήματα που έχει πάει. Τώρα, έκανε χατ τρικ. Μπράβο του. Και εις ανώτερα. Ήταν παίκτης που είχε επαφή με τα δίχτυα και έπαιζε στο όριο του οφσάιντ. Είναι από τους παίκτες που κρίνονται από τα γκολ. Ο Φάνης έχει φροντίσει να έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα. Τέτοιοι παίκτες θέλουν να έχουν καλούς χαφ. Με τέτοιους παίκτες μπορεί να κάνει θαύματα».

Αναφορικά με το κυπριακό πρωτάθλημα, ο επιθετικός της Ανόρθωσης είπε: «Οι τρεις ομάδες είναι μόνιμες στην 4άδα, αυτό που βλέπουμε είναι την ΑΕΛ να είναι γερά στο κυνήγι του τίτλου. Έχει την καλύτερη άμυνα, μαζί με την Ανόρθωση. Έχει κάνει νέα ομάδα. Την υπολογίζουμε, την έχουμε σε μια εβδομάδα στην έδρα μας. Είναι καλό να γνωρίζεις τον αντίπαλό σου. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και μας χαροποιεί αυτό. Πρώτη φορά 4 ομάδες είναι τόσο κοντά, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League, είπε: «Είναι τρελή η πορεία του ΑΠΟΕΛ, έχουν κάνει φοβερή προσπάθεια. Αυτό τους επηρέασε λίγο στο πρωτάθλημα. Τι να πούμε, μετά από αυτήν την πορεία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι στους 16. Με τη Λιόν θα δώσει τα πάντα. Έχει τύχη. Παίζει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, ξέρει τις δυνατότητές του. Αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα θετικό».

Αναφορικά με το μέλλον του, παρά το γεγονός ότι είναι 35 χρόνων, ο Οκκάς τόνισε: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, μου έχει γίνει πρόταση για ακόμη ένα χρόνο, είμαστε σε συζητήσεις. Όλα οδηγούν στην ανανέωση. Για ακόμη ένα χρόνο θα είμαι κοντά στην ομάδα».

Όσον αφορά στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τόνισε: «Υπάρχουν δυσκολίες. Στην Κύπρο είμαστε νησί, με μικρότερο πληθυσμό και είναι ελεγχόμενα τα πράγματα. Ίσως να μας κάνουν καλό οι δυσκολίες. Υπάρχουν δυσκολίες σε πολλές ομάδες, αλλά όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, το μυαλό μας είναι στην Ελλάδα. Δεν ξέρω τι λύση μπορεί να υπάρξει. Είναι κρίμα».

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας του, απάντησε: «Στην Ανόρθωση πέρασα ωραία, πήρα τα πρώτα πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα υπήρχε άλλο επίπεδο. Πέρασα 3 πολύ ωραία χρόνια στον ΠΑΟΚ, πήραμε το Κύπελλο, η Θεσσαλονίκη ήταν στο πόδι. Ήταν δύο ξεχωριστές 3ετίες. Στην ΑΕΚ ήταν δύσκολη η χρονιά».

Για το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Οκκάς είπε: «Στον ΠΑΟΚ μετά τις απώλειες, θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην Τούμπα, είναι ΠΑΟΚ, είναι μεγάλη ομάδα και για αυτό το έργο του Ολυμπιακού θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι».

Αναφορικά με τις 106 συμμετοχές που έχει με την Εθνική Κύπρου, είπε: «Αυτό

Keywords
Τυχαία Θέματα