Το συγκινητικό αντίο του Βαλβέρδε στο Καραϊσκάκη (photos)

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένος αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά την απονομή του 39ου πρωταθλήματος στους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός τεχνικός, έπειτα από δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ελλάδα και την Τετάρτη το βράδυ (9/5) βρέθηκε

για τελευταία φορά – τουλάχιστον μέχρι την… επόμενη – ως προπονητής του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο, όπου ουκ ολίγες φορές το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των Πειραιωτών.

Ο «τσινγκούρι» μέσα από την δουλειά του κατάφερε να μπει στις καρδιές των φιλάθλων των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία έδειχναν την αγάπη τους προς τον «Βάσκο». Η σχέση αγάπης μεταξύ των δύο πλευρών ήταν αμοιβαία και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο το βράδυ της Τετάρτης.

Λίγη ώρα μετά την απονομή του 39ου πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό και τον… καθιερωμένο γύρο του θριάμβου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε στάθηκε μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών, θέλοντας να τους αποχαιρετήσει και να τους ευχαριστήσει για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια που εργάστηκε στους Πειραιώτες.

Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών, οι οποίοι αποθέωσαν για μία ακόμα φορά, ίσως την τελευταία, τον Ισπανό προπονητή. Η ιαχή «Ερνέστο Βαλβέρδε» δονούσε την ατμόσφαιρα, καθώς άπαντες στο φαληρικό γήπεδο φώναζαν το όνομα του Ισπανού τεχνικού, προκαλώντας συγκίνηση στον «Βάσκο» προπονητή.

Μπορεί στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανακοίνωση της αποχώρησής του να κατάφερε να… κρύψει την συγκίνησή του, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο το βράδυ της Τετάρτης (9/5), καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε δάκρυσε κατά την αποθέωσή του από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 48χρονος προπονητής επέστρεψε προς το πέταλο των οργανωμένων οπαδών, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για κάθε στιγμή που… πέρασαν μαζί τα χρόνια που εργάστηκε στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνώριζε πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα αντίκριζε τους οπαδούς του Ολυμπιακού και για τον λόγο αυτό, προσπάθησε να… ρουφήξει ή καλύτερα να… φωτογραφήσει στο μυαλό του τις συγκεκριμένες εικόνες. Ο Ισπανός τεχνικός έμεινε για πολλά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να απολαύσει την κάθε στιγμή από την φιέστα για το 39ο πρωτάθλημα. Πολλές φορές έβγαζε από την τσέπη του την προσωπική του φωτογραφική μηχανή και περνούσε στην… προσωπική του συλλογή τις εικόνες από τη αποθέωση των «ερυθρόλευκων».

Μάλιστα, ο νεαρός προπονητής, όπως πρέπει σε έναν τζέντλεμαν, αποχαιρέτησε προσωπικά όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ της ομάδας, τους ανθρώπους του συλλόγου που βρέθηκαν δίπλα του, ενώ δεν αρνήθηκε κανένα… χατίρι σε φωτογραφίες. Πολλές φορές ήταν αυτός που ζητούσε τα… κλικ. Στην συνέχεια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε την… άγουσα για τα αποδυτήρια και για μία ακόμα φορά αποθεώθηκε από τους φιλάθλους και κάπως… έτσι «γράφτηκε» ο επίλογος του συγκινητικού αποχαιρετισμός του Ισπ

Keywords
Τυχαία Θέματα