Τσάνας: «Έχουμε μεγάλη θέληση και άψογο κλίμα»

Τα… μυστικά της επιτυχίας της Εθνικής Νέων ανέλυσε ο Κώστας Τσάνας, μία μέρα μετά την σπουδαία πρόκριση της Ελλάδας στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Έρα Σπορ» υποστήριξε πως τα… όπλα της Εθνικής είναι η μεγάλη θέληση, η καλή συνεργασία μεταξύ των ποδοσφαιριστών και το άψογο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, ενώ τόνισε πως τα παιδιά που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Εθνική Νέων αξίζουν περισσότερης εμπιστοσύνης.

«Πριν

από τον αγώνα είχα πει πως είμαι ευτυχισμένος για αυτά τα παιδιά και μετά από καλή σκέψη θεωρώ πως είναι πολύ ώριμοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Θέλω να σταθώ στο θέμα της ανάλυσης και της προετοιμασίας, καθώς έχω μαζί μου τον Βασίλης Γεωργόπουλος και τον Θοδωρή Ελευθεριάδη, οι οποίοι προσπαθούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους και να ετοιμάσουμε το παιχνίδι», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε για το αν αυτή είναι η καλύτερη φουρνιά στην Ελλάδα: «Δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Πραγματικά άξιζαν και αξίζουν τα παιδιά να παίζουν στις ομάδες. Πολλά παιδιά έχουν ξεκινήσει να παίζουν πρώτα στην Νέων πριν παίξουν στις ομάδες τους. Πρέπει να τους εμπιστευτούμε περισσότερο. Έχουν την ικανότητα για να μπορούν όλα αυτά τα παιδιά να έχουν το κίνητρο. Αποτελούν παράδειγμα για τα επόμενα παιδιά».

Ερωτηθείς για το μυστικό επιτυχίας της ομάδας, δήλωσε: «Έτσι όπως αποδεικνύεται, σαν ομάδα έχουμε μεγάλη θέληση. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και άψογο κλίμα. Είναι μία ομάδα που έχει σε μεγάλο ποσοστό την υπευθυνότητα. Οι καλοί παίκτες είναι αυτοί που βάζουν το μυαλό τους και σκέφτεται την διάρκεια του αγώνα και είναι μεγάλο το ποσοστό αυτό στην ομάδα».

Αναφορικά με την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής, την Αγγλία, δήλωσε: «Στην Αγγλία την είδα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Γαλλία. Είχε διαμορφωθεί το αποτέλεσμα και είχαν ένα ρόλο καθαρά αμυντικό. Είναι μία παραδοσιακή αγγλική ομάδα, με τους αμυντικούς και τους μέσους να είναι κοντά. Είναι δυνατά κορμιά και θύμισε την ομάδα του Euro. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν την ίδια φιλοσοφία. Θα δούμε και τα προηγούμενα παιχνίδια, προκειμένου να καταφέρουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Χθες ήταν μια μέρα πολύ μεγάλης έντασης με την προετοιμασία του αγώνα και συνεχίστηκε απολαμβάνοντάς το».

Για το πρόγραμμα της ομάδας στην συνέχεια, ο Κώστας Τσάνας απάντησε: «Προπόνηση, ξεκούραση, ανάλυση και προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι. Σκεφτόμαστε μόνο τους Άγγλους και τίποτα άλλο. Να είμαστε 100% έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».

Τέλος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής έκανε και μία… επισήμανση: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Τα παιδιά περισσότερους από όλους. Είναι άσχημο να παίρνουν μηνύματα ανάλογα αν είναι «πράσινοι», «κόκκινοι», «κίτρινοι», «άσπροι» και… «μαύροι». Είμαστε η Ελλάδα και πηγαίνουμε σε συνεχόμενες τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, τόσο η Ανδρών, όσο και τα τμήματα υποδομής. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε έτσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα