Βαλβέρδε, μόνο εσύ…

12:37 3/4/2012 - Πηγή: OnSports

Γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος. Σε μας, τους δημοσιογράφους, βλέπετε, μας αρέσει ο ρόλος του «μετά Χριστόν προφήτη».

Αναλύσεις επί αναλύσεων, λοιπόν, γι’ αυτούς που συνέθεσαν το «παζλ» της διαδρομής των «ερυθρολεύκων» προς τον τίτλο του πρωταθλητή. Από τον Μαρκάνο, τον όποιο άργησαν να συνηθίσουν οι φίλοι των Πειραιωτών, μέχρι τον Μιραλάς και τα 19 γκολ

που έχει πετύχει τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Όλα έπαιξαν το ρόλο του, δεν λέω. Για μια τέτοια πορεία, όπως αυτή του Ολυμπιακού, ο οποίος «καθάρισε» για τρίτη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα από τον Μάρτιο (άντε, φέτος το έκανε την 1η Απριλίου), όλα έχουν τη σημασία τους. Από τον φροντιστή και τον μασέρ, μέχρι τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι ο συνδετικός κρίκος όλων των παραπάνω, έτσι ώστε να συνθέσουν άπαντες μια… καλολαδωμένη μηχανή, δεν είναι άλλος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τα όσα τον χαρακτηρίζουν ως προπονητή και ως άνθρωπο.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, άσχετα αν κάποιοι δεν το θυμούνται, ο Ισπανός δέχθηκε κριτική για τις επιλογές του τόσο στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, όσο και σε ότι αφορά στη σύνθεση της 11άδας σε πολλά ματς. Με εξαίρεση τον Κοστάντσο, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος κάπου σε κάποια λίμνη βρίσκεται και ψαρεύει τσιπούρες, για την επιλογή όλων των υπολοίπων δικαιώθηκε ο Βαλβέρδε.

Ο Μαρκάνο, για τον οποίο ακούστηκαν τα περισσότερα, έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, για όσους δεν γνωρίζουν, τις περισσότερες συμμετοχές απ’ οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Τα ίδια, σίγουρα όχι σε τέτοιο βαθμό, ειπώθηκαν και γράφθηκαν για τον Ορμπάιθ, ο οποίος αποδείχθηκε… λίρα εκατό για τον φετινό Ολυμπιακό.

Να συνεχίσω με Αμπντούν ή θέλετε να σας μεταφέρω τα όσα ακούγονταν στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Γ. Καραϊσκάκης» όταν έφταναν οι επίσημες συνθέσεις των αναμετρήσεων; Η πλειοψηφία των ρεπόρτερ του Ολυμπιακού δηλώνουν, είτε δημόσια είτε όχι, φαν του Βαλβέρδε. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι συμφωνούν με τον Ισπανό στις επιλογές του σε ότι αφορά στη σύνθεση της 11άδας.

Βλέπετε, το… μικρόβιο της προπονητικής, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν έχουμε καν παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο, υπάρχει και σε μας. Αφού δεν καταφέραμε να παίξουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βγάζουμε όλο μας το άχτι στο πληκτρολόγιο… Τέλος, πάντων.

Ο φετινός τίτλος σίγουρα ανήκει σε όλους τους ποδοσφαιριστές, τα μέλη του τεχνικού τιμ και φυσικά στους διοικούντες την ΠΑΕ, αλλά πολύ περισσότερο, νομίζω, στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τυχαία, λέτε, του παρέδωσε την ομάδα, ουσιαστικά, εν λευκώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

Τυχαία ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιθυμεί διακαώς την παραμονή του στο «λιμάνι»;

Τυχαία μιλούν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές;

Φυσικά, όχι, όχι, όχι…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο καταλληλότερος προπονητής απ’ οποιονδήποτε άλλον για τη θέση του τεχνικού του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα