Βασιλάκης: «Περίμενε το Άγιο Πνεύμα ο Σπάθας;»

Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης υποστήριξε πως ο Ηλίας Σπάθας έκανε λάθος στους «Ζωσιμάδες».

Ο άλλοτε διαιτητής και νυν καθηγητής μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra για τα όσα έγιναν χθες (15/01) στους «Ζωσιμάδες» και για το αν έπρεπε εν τέλει να ξεκινήσει η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που τόνισε χαρακτηριστικά ο Περικλής Βασιλάκης είναι πως ο Ηλίας Σπάθας δεν έπρεπε να περιμένει τις γνώμες και τις κρίσεις των άλλων αλλά

έπρεπε να έχει ήδη αποφασίσει για το μέλλον του αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν έπρεπε να διεξαχθεί η αναμέτρηση:

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το εάν ένας αγωνιστικός χώρος είναι σε τέτοιο βαθμό ασφαλής για την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Αυτό εξετάζει πρώτα ο διαιτητής. Κοιτάζει να βγουν οι παίκτες χωρίς προβλήματα, τα οποία θα προέλθουν από έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος σε αυτά τα θέματα, στο πότε πρέπει ο διαιτητής να μην αρχίζει ή να μην συνεχίζει ένα παιχνίδι από κάποιες περιπτώσεις πάγου ή βροχής. Τώρα ένας διεθνής διαιτητής θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να βγει στον αγωνιστικό στις 19.30 για να ψάχνει με το παπούτσι του αν ο αγωνιστικός χώρος έχει πάγο...»

Για το αν έκανε λάθη ο Ηλίας Σπάθας:

«Έπρεπε να επιδείξει σοβαρότητα και μισή ώρα οπωσδήποτε πριν θα έπρεπε να βγει στον αγωνιστικό χώρο, εφόσον υπήρχαν αντίξοες συνθήκες που πιθανόν να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Να δει και κατά πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Δεν ξέρω αν έκανε προθέρμανση. Τον είδα να ξανακάνει. Αυτό εγώ το θεωρώ αστείο, με όλο τον σεβασμό προς την διαιτησία. Να ψάχνεται, να συζητάει με παράγοντες. Δεν ξέρω τι περίμενε. Την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Δεν ξέρω τι έκανε. Ξέρω ότι ο διαιτητής βγαίνει βλέπει και αποφασίζει. Εγώ δεν περιμένω από κανένα να μου πει τι θα κάνω. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος και εγώ είμαι ο αρμόδιος και ο κανονισμός μου δίνει όλη την δυνατότητα. Εάν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θα του πουν «ξέρεις, βγες εσύ και θα δούμε εμείς και θα σου πούμε τι θα κάνεις». Αυτό δεν το δέχομαι. Απ' ότι μου είπαν αυτόπτες μάρτυρες υπήρχε πρόβλημα από την πλευρά της σκεπαστής εξέδρας».

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου:

«Ο βοηθός δεν μπορούσε να παίξει. Προσπαθούσε να στηριχθεί κατά κάποιο τρόπο στα πόδια του. Τώρα αν εσύ δεις ότι όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν παίζοντας 5-10 λεπτά δεν μπορείς να φωνάζεις κάτι σκούπες και κάτι συστήματα προϊστορικά, αυτό είναι για γέλια. Είναι το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ο διαιτητής. Πρώτα κοιτάς την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Υπάρχει η συνθήκη η ικανή και αναγκαία όπως το λέγαμε; Οι παίκτες σεβάστηκαν αλλήλους. Δεν έπαιζαν δυνατά, γιατί μία τσουλήθρα είναι σίγουρο ότι και εσύ ο ίδιος θα τραυματιστείς και αν τον παρασύρεις με τις τάπες θα τον τελειώσεις. Αυτά πρέπει να κοιτάει ο διαιτητής. Δεν νομίζω ότι γίνεται. Το έχω πει πολλές φορές ότι υπάρχουν γήπεδα λίμνες και οι διαιτητές επιμένουν να κάνουν αγώνες. Κάποτε λ

Keywords
Τυχαία Θέματα