Βεργίνης: «Επιπέδου Ευρωλίγκας η Κίμκι»

Δύσκολο έργο έχει στην πρεμιέρα του Top 16 του Eurocup ο Άρης, καθώς υποδέχεται αύριο (17/01) στο Αλεξάνδρειο την πανίσχυρη Κίμκι.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Βεργίνης, πρόκειται για ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, την οποία για να κερδίσουν θα πρέπει να αγωνιστούν απόλυτα συγκεντρωμένα και τα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης, επικεντρώνοντας στην άμυνα: «Η Κίμκι είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας,

έχοντας καλούς παίκτες και προπονητές. Πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι. Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση, κυρίως όμως αμυντικά, γιατί εκεί στηριζόμαστε. Αν θέλουμε να έχουμε τύχη στη διοργάνωση θα πρέπει να παίζουμε καλή άμυνα».

Αναφορικά με το «κλειδί» της επικράτησής τους, πρόσθεσε πως θα προσπαθήσουν να βγάλουν τους αντίπαλους παίκτες εκτός ρυθμού, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους: «Η Κίμκι έχει καλούς παίκτες, ενώ οι αιφνιδιασμοί τους είναι καλοί κι αποτελεσματικοί. Ωστόσο, όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες κι εκεί θα κοιτάξουμε να χτυπήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να τους βγάλουμε από το γρήγορο ρυθμό που έχουν, γιατί αλλιώς θα είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς».

Με νίκη αύριο (17/01) επί της ρωσικής ομάδας, οι Θεσσαλονικείς θα χτίσουν τις βάσεις για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, σύμφωνα με το Δημήτρη Βεργίνη: «Νομίζω ότι εάν κερδίσουμε την Κίμκι θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα για την επόμενη φάση. Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα