Οι προστάτες των επίορκων είναι κι αυτοί επίορκοι

Ειλικρινά τρελαίνομαι βλέποντας τις τελευταίες ημέρες τους τακτικισμούς και τις κουτοπονηριές του πολιτικού συστήματος προκειμένου να περισώσει -άκουσον άκουσον- τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους από τα… νύχια της τρόικας! Μα, επιτέλους, λίγη σοβαρότητα από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν όχι απλώς δεν θα τους έβλαπτε, τουναντίον θα τους ανέβαζε στην εκτίμηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Μου είναι εντελώς ακατανόητο και ψυχοφθόρο να συζητάμε και να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα, αλλά, όπως φαίνεται ακόμα και τώρα, αυτό είναι αναγκαίο σε μια χώρα όπου όταν δεν έχουμε ποιον
να κοροϊδέψουμε, κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Να πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Σήμερα στα κιτάπια του Δημοσίου υπάρχουν ονόματα 7.000 περίπου επίορκων υπαλλήλων.

Τα αδικήματα όλων δεν είναι ίδιας βαρύτητας, ωστόσο όλα αφορούν βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία, αν τα έκαναν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα είχαν φύγει χωρίς αποζημίωση την επομένη το πρωί.
Οι υποθέσεις, λοιπόν, αυτών των κακών υπαλλήλων σέρνονται μεταξύ πειθαρχικών συμβουλίων και ποινικών δικαστηρίων κάποια χρόνια τώρα, που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν έως και τα 10, όσος και ο χρόνος εξάντλησης όλων των βαθμών της Δικαιοσύνης. Στο μεταξύ διάστημα οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται κανονικά και πληρώνονται επίσης κανονικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα