27 κέντρα βασανισμού στην Συρία

11:12 3/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντόπισε 27 κέντρα κράτησης στην Συρία που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνταν ως κέντρα βασανιστηρίων με την έναρξη λειτουργίας τους να προσδιορίζεται στις πρώτες μέρες της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Ασάντ. Στην έκθεση του το παρατηρητήριο περιλαμβάνει 200 συνεντεύξεις από ανθρώπους που κατήγγειλαν ότι κρατήθηκαν σε αυτά τα κέντρα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι κρατούμενοι υφίστανται ξυλοδαρμούς, με καλώδια και ρόπαλα, καίγονται με οξύ και βιάζονται.
Η οργάνωση έχει εντοπίσει και καταγράψει περισσότερες από 20 μεθόδους βασανισμού,

που παραπέμπουν "σαφώς σε άσκηση κρατικής πολιτικής βασανιστηρίων και κακοποιήσεων και κατά συνέπεια συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προσφύγει για το θέμα της Συρίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να προσαρμόσει το καθεστώς των κυρώσεων στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τις κακοποιήσεις. Η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ναβί Πιλάι επανέλαβε ότι το θέμα της Συρίας πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο διότι είναι πιθανόν να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και άλλα εγκλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα