3ος σκόρερ ο Ίνγκλις

21:18 13/1/2015 - Πηγή: AEK365

Στην 3η θέση των σκόρερ της φετινής Basket League βρίσκεται ο Καρλ Ίνγκλις. Ο Καναδός παικταράς, μετρώντας 9 αγώνες με τη φανέλα της ΑΕΚ, έχει πετύχει 176, την ώρα που προπορεύονται ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ του Άρη (191/10) και ο Δημήτρης Μαυροειδής της ΑΕΝΚ (181/11). Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Ελ Αμίν του Απόλλωνα (175/12) και ένας ακόμη

κιτρινόμαυρος, ο Ντούσαν Σάκοτα (172/12). Ο μπόμπερ της Βασίλισσας είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος σε μ.ο. (19,6 π.), αλλά και ο πρώτος στα εύστοχα τρίποντα (30, όσα και ο Μπλουμς του Παναθηναϊκού). Παράλληλα, με 32/37 βολές είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος στην κατηγορία με (86,5%), αφού ο πρώτος, ο Χάρις Άλεξ των Τρικάλων, έχει 100% με 6/6.

Από την άλλη, βέβαια, ο Ίνγκλις προέρχεται από έναν αγώνα στον οποίο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την απίστευτα οδυνηρή τροπή που πήρε για την ΑΕΚ. Ο ίδιος, σε συνέντευξη που έδωσε, απέφυγε να κριτικάρει τη διαιτήσια, όμως είναι εμφανέστατο πως για μία ακόμη φορά, έπεσε θύμα της «δύσκολης προσαρμογής» του στα ελληνικά δεδομένα. Μετά την απίθανη αποβολή του στην Ελευσίνα, ουσιαστικά, έμεινε εκτός παιχνιδιού στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και στην Πυλαία, όπου ο εκνευρισμός του από τις διαιτητικές αποφάσεις τον οδήγησε σε δύο κολλητά φάουλ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της γ' περιόδου με τον ΠΑΟΚ. Είναι γεγονός ότι αρκετές ομάδες τον «σημαδεύουν» στην άμυνα, όπως επίσης ότι τα 5 φάουλ που κερδίζει κατά μ.ο. ανά αγώνα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα