Αγόρασε σπίτι στη Σαντορίνη με ένα...γλειφιτζούρι!

18:50 25/11/2011 - Πηγή: AEK365

Αν και όλη η Ευρώπη κατηγορεί τους Έλληνες ότι είναι μάστερ στην φοροδιαφυγή, αυτό φαίνεται ότι ισχύει και για πολλούς άλλους! Ωστόσο η Ελλάδα παραμένει το πεδίο της φοροδιαφυγής

Η πιο κραία περίπτωση είναι αυτή της προέδρου του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας, Πία Κγερσγκαάρντ, η οποία όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα αγόρασε προ δεκαετίας εξοχικό σπίτι στη Σαντορίνη έναντι ευτελούς χρηματικού ποσού.

Η κ. Κγερσγκαάρντ είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού

Κόμματος της Δανίας» (DFP).

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας Ekstra Bladet, το εξοχικό της κ. Κγερσγαάρντ βρίσκεται στην περιοχή που θεωρείται μία από τις ακριβότερες του κόσμου, αλλά το αγόρασε για 19.484 ευρώ, ενώ κατέβαλε φόρο μόλις 1.404 ευρώ! Πρόκειται για ένα οικόπεδο 81,5 τ.μ. και ένα σπίτι 31,64 τ.μ.

Η εφημερίδα έστειλε ρεπόρτερ στη Σαντορίνη και εξασφάλισε τη Συμβολαιογραφική Πράξη με ημερομηνία το 2002 και συνολική τιμή αγοράς του ακινήτου 19.484 ευρώ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας που έχει τίτλο «Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα», τονίζει ότι η Κγερσγκαάρντ κατέβαλε σε μετρητά το τίμημα της αγοράς, μέσω μεσάζοντος, ενώ η πράξη της αγοραπωλησίας έγινε έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, και κατόπιν επιβεβαιώθηκε προφορικά ενώπιον της συμβολαιογράφου.

Στο ρεπορτάζ της Ekstra Bladet σημειώνεται, ότι η Δανέζα πολιτικός δεν είχε δηλώσει ποτέ στη χώρα της ότι το σπίτι χρειάστηκε ανακαίνιση.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της περιοχής ακόμα κι αν το σπίτι βρισκόταν σε κακή κατάσταση, η τιμή του ήταν αδικαιολόγητα χαμηλή. Προσθέτουν δε ότι η τιμή θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα