Αιχμές Μπλάτερ για το Μουντιάλ 2006

22:17 15/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της FIFA ανέφερε ότι ένα από τα μέλη της επιτροπής αποχώρησε ξαφνικά από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα να... έρθει η νίκη της Γερμανίας στην ανάληψη της διοργάνωσης.

«Θυμάμαι πως έγινε η ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ξαφνικά ένας αποχώρησε, την τελευταία στιγμή πριν ψηφίσει. Έτσι αντί για 10-10, είχαμε 10-9 στις ψήφους υπέρ της Γερμανίας», τόνισε και συνέχισε:

«Αυτό, βέβαια, ήταν καλό για εμένα καθώς δεν χρειάστηκε να κρίνω το αποτέλεσμα με την ψήφο

μου. Όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι κάποιος ξαφνικά σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα. Ίσως να ήμουν αφελής εκείνη τη στιγμή. Δεν θέλω να πω τίποτα, απλώς σας μεταφέρω τι ακριβώς έγινε», τόνισε ο Μπλάτερ.

Η αντίδραση της Γερμανικής ομοσπονδίας ήταν άμεση... Με δήλωση του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας έκανε λόγο άφησε -με τη σειρά της- αιχμές πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί να μεταφέρει αλλού το ενδιαφέρον μετά από το σκάνδαλο που έχει προκύψει με τη συμμετοχή του Ζοάο Χαβελάνζε.

Ο Μπλάτερ όμως δεν σταμάτησε στις αιχμές κατά της Γερμανίας. Ο πρόεδρος της FIFA ανέφερε ότι το 1986 έγινε αποδέκτης μιας προσπάθειας δωροδοκίας από πρόεδρο ομοσπονδίας... «Θα είναι καλό ο διαιτητής να είναι με το μέρος μας», ήταν τα λόγια του προέδρου της ομοσπονδίας ανέφερε ο Μπλάτερ ο οποίος διευκρίνισε ότι όλα αυτά προηγήθηκαν ενός παιχνιδιού για την τελική φάση του Μουντιάλ 2006.

«Ήταν μια επιταγή 50.000 δολαρίων, όταν ακόμη εγώ ήμουν γενικός γραμματέας της FIFA. Την έδωσα στο λογιστή μας. Ανοίξαμε έναν λογαριασμό στην τράπεζα στο όνομά του και του το είπαμε. Εκείνος σήκωσε τα χρήματα και από τότε κανείς δεν με... ενόχλησε για κάτι τέτοιο», κατέληξε ο Μπλάτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα