Αλαφούζος: Έτοιμο το γήπεδο μας το 2015

08:58 23/10/2012 - Πηγή: AEK365

Την ελπίδα του πως την Άνοιξη του 2015 ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικό του γήπεδο εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος επεσήμανε πως το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα και επιβεβαίωσε πως υπάρχει μια καλή πρόταση από τον "ΑΚΤΩΡΑ".

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ" και για

το θέμα του γηπέδου δήλωσε: "Εμείς κοιτάμε μια εφικτή λύση. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Δεν είναι και οικονομικά αυτό που θέλουμε. Με την Μάλαγα είχαμε μόλις 17.000 ευρώ έσοδα. Κοιτάμε μια λύση 25-30.000 και μετά πιο μεγάλο σε δεύτερη φάση. Έχουμε μια καλή πρόταση από τον ΑΚΤΩΡΑ. Εμείς θέλουμε ένα γήπεδο πιο φτηνό από το αρχικό πλάνο. Δεν ξέρω ακριβώς πόσα, 40-50 εκατομμύρια ευρώ. Όσο πιο φθηνό μπορούμε. Θα κάνουμε διαγωνισμό αλλά ο ΑΚΤΩΡΑΣ έχει κάνει μελέτες, έχει ψάξει το έργο. Είναι ο μοναδικός φορέας που γνωρίζει το έργο. Ελπίζω το γήπεδο μας να το έχουμε έτοιμο την Άνοιξη του 2015".
Για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Αλαφούζος δήλωσε: "Πέρασε ένας απαράδεκτος νόμος της Μπιρμπίλη. Ξέχασε την αρχή ‘γήπεδο για γήπεδο' και δεν συνδέει πια την κατασκευή του γηπέδου με την κατεδάφιση της Αλεξάνδρας. Δεν μπορούμε να επισκευάσουμε την Λεωφόρο επειδή η πολεοδομία δεν μπορεί να μας δώσει άδεια. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες τότε αλλά έχει ευθύνη. Θα απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία. Είναι εύκολο να διορθωθεί. Μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο θα μπορούμε να επισκευάζουμε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είναι το σπίτι του. Κάνουμε κάποια μικρά έργα που δεν χρειάζονται άδεια, όπως η αλλαγή του χλοοτάπητα. Ελπίζω με την αλλαγή της ρύθμισης να επιστρέψουμε το νέο έτος. Θα ζητήσουμε από την Κυβέρνηση και θα ενημερώσουμε τα κόμματα της Βουλής ότι ζητάμε να διορθωθεί η αβλεψία που έγινε, με αποτέλεσμα να χάσει την περιουσία του ο σύλλογος".
Καλεσμένος στην εκπομπή "ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ" ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης: "Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει πραγματική Ανάπλαση γιατί στον Βοτανικό είναι σκουπιδότοπος. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένας πόλος αναψυχής για τους Αθηναίους. Από την στιγμή που θα υπάρχει γήπεδο στο Βοτανικό θα μπορεί να γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας της Λεωφόρου. Όποτε θέλει μπορεί να έχει την χρήση του γηπέδου ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης να έχουν τις εγκαταστάσεις που πρέπει. Πιστεύω ότι αν κινηθούμε γρήγορα, σύντομα θα έχουμε το σχέδιο της εμπορικής συμφωνίας. Δεν μπορείς να βρεις επενδυτή αν δεν έχεις δεδομένο να τους πεις τα χρήματα που θα πάρει. Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το προεδρικό διάταγμα δημιουργεί πρόβλημα. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να τα βρούμε με τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο. Θεωρώ πάντως πως το πλάνο για τον Βοτανικό είναι υπερβολικά αισιόδοξο και θα έπρεπε να γίνουν κινήσεις με μεγαλύτερη σωφροσύνη".

Keywords
Τυχαία Θέματα