Ανακαλύφθηκε γιατί οι άντρες γίνονται γκέι!

19:42 14/6/2012 - Πηγή: AEK365

Οι μανάδες αλλά και οι... θείες των ομοφυλόφιλων αντρών φέρεται να ευθύνονται για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις! Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα του Αντρέα Καμπέριο Κιάνι από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία για την αντρική ομοφυλοφιλία, αντίθετα από τη γυναικεία, υπάρχει γενετική προδιάθεση εξαιτίας ενός συγκεκριμένου γονιδίου που μεταφέρεται από τη μητέρα στο παιδί.

Μάλιστα, εξαιτίας αυτού του γονιδίου οι μητέρες, αλλά και οι θείες από την πλευρά της μητέρας είναι πιο ελκυστικές σεξουαλικά

και κάνουν περισσότερα παιδιά. Και αυτό είναι αρκετό για να γίνουν οι επόμενες γενιές ομοφυλόφιλες.

Έτσι, οι μητέρες και θείες των ομοφυλόφιλων αντρών έχουν πολύ περισσότερα παιδιά από ότι, αντίστοιχα, οι συγγενείς των στρέιτ αντρών.

Σύμφωνα με τη θεωρία της «ισορροπίας επιλογής» (balancing selection hypothesis) οι ίδιοι γενετικοί παράγοντες που τείνουν να κάνουν έναν άντρα ομοφυλόφιλο, είναι αυτοί που προωθούν και τη γονιμότητα στις μητέρες αυτών των αντρών. Αυτό το γονίδο μάλιστα μπορεί να διαιωνίζεται για πολλές γενειές.

Τα γονίδια που κάνουν έναν άντρα ομοφυλόφιλο δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά, όμως σύμφωνα με τη μελέτη, περνούν μέσω του χρωμοσώματος Χ. Σε περίπτωση λοιπόν που το χρωμόσωμα αυτό περιέχει το συγκεκριμένο γονίδιο τότε το αγόρι, τείνει να γίνει ομοφυλόφιλος, ενώ το κορίτσι να είναι πιο καρπερό και να κάνει πολλά παιδιά. Έτσι, κι αυτή θα το περάσει στα παιδιά της!

Οι γυναίκες που φέρουν αυτό το γονίδιο δεν ελκύονται περισσότερο από τους άντρες απ' ό,τι οι υπόλοιπες, αλλά οι άντρες τις θεωρούν πιο σεξουαλικά ελκυστικές.

Συγκεκριμένα, οι μητέρες και οι θείες των ομοφυλόφιλων αντρών είναι πιο καρπερές, έχουν λιγότερα γυναικολογικά προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιο εξωστρεφείς, πιο αστείες και πιο χαλαρές. «Με άλλα λόγια, είναι τέλειες για ένα αρσενικό», δηλώνει σχετικά ο Κιάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα