Απότομη προσγείωση στον… Άρη

21:35 4/12/2011 - Πηγή: AEK365

Την πρώτη του ήττα για φέτος γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 3-1. Έτσι οι «πράσινοι» εκτός από το σημερινό ντέρμπι έχασαν και την κορυφή (έστω και με λιγότερα παιχνίδια), στην οποία βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ. Τραγική εμφάνιση από την ομάδα του Φερέιρα,

που έχασε με κάτω τα χέρια από τον... δαιμονισμένο Άρη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ δυνατά μπήκε ο Άρης στον αγώνα, όπου στο πρώτο τέταρτο «έπνιξε» τους τον Παναθηναϊκό. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν νωρίς στον αγώνα (12') με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος με όμορφη κίνηση στην πλάτη της άμυνας πλάσαρε τον Καπίνο γράφοντας το 1-0.

Ωστόσο πριν από το γκολ οι «κίτρινοι» είχαν χάσει πολλές καλές ευκαιρίες. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκούσε η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ ήταν τα πέντε κερδισμένα κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Με το πέρας του πρώτου εικοσάλεπτου, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί το ματς και να βγαίνει στην επίθεση με αξιώσεις. Ωστόσο οι αμυντικοί του Άρη αμύνονταν σωστά, εκτός από την φάση του 38ου λεπτού, όταν ο Μπουμσόνγκ έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της «κίτρινης» άμυνας ισοφαρίζοντας για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Άρη δεν πτοήθηκαν και βγήκαν αμέσως στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ και το βρήκαν. Ο Φατί με ωραία σέντρα από δεξιά έδωσε τη μπάλα στον Ντίκο (νωρίτερα είχε κάνει λάθος ο Σαριέγκι) ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να κινήσει από κοντά τον Καπίνο.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Όπως μπήκε στο πρώτο μέρος, έτσι μπήκε και στο δεύτερο ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν από τα... αποδυτήρια καθώς μόλις στο 48' ο Νέτο -ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο- έγραψε το 3-1 με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ αφήνοντας άγαλμα τον Καπίνο.

Οι παίκτες του Μίχαλ Πρόμπιερζ συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις, ωστόσο δεν κατάφερναν να σκοράρουν. Μετά το δεκαπεντάλεπτο στο δευτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε πάλι με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τον έλεγχο, χωρίς όμως να το εκμεταλλεύεται.

Παρότι ο Άρης βρισκόταν με 2 γκολ μπροστά, δεν κλείστηκε, αντιθέτως έψαχνε και άλλο γκολ. Χαρακτηριστική η φάση του 84ου λεπτού με τον Καστίγιο ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ όμως άργησε να σουτάρει και έχασε την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, κάτι που φαινόταν και στην διάθεση που έδειχναν οι «πράσινοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα