Αστυνομικοί έδειραν κωφάλαλο άντρα επειδή δεν καταλάβαιναν τη νοηματική

14:59 24/2/2014 - Πηγή: AEK365

Θύμα απίστευτης αστυνομικής βίας έπεσε ένας κωφάλαλος άντρας στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει οι αστυνομικοί τον έδειραν, του έκαναν ηλεκτροσόκ και τον συνέλαβαν χωρίς κανένα λόγο, ενώ αυτός προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους με τη νοηματική γλώσσα.

Ο Μέιστερ ένα βράδυ του Φεβρουαρίου έπαιρνε τα πράγματα του από ένα σπίτι από το οποίο είχε μόλις μετακομίσει. Κάποιοι γείτονες ενημέρωσαν για

ύποπτη συμπεριφορά στο σπίτι καθώς δεν αναγνώρισαν τον άντρα και ότι οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι τον πλησίασαν και του ζήτησαν να βγει έξω από τον κήπο προς το μέρος τους.

Αυτός χρησιμοποιώντας τη νοηματική προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι έχει άδεια για να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, αλλά όταν πλησίασε τους αστυνομικούς τον άρπαξαν από τους καρπούς και τον γύρισαν ανάποδα. Μη μπορώντας να επικοινωνήσει μαζί τους πήδηξε πάλι πίσω στον κήπο και ξεκίνησε ξανά να χρησιμοποιεί τη νοηματική.

Όμως, αυτό είχε αντίθετο αποτέλεσμα και εξόργισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον κόλλησαν στον τοίχο. Ο ένας τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και του έριξε δύο γονατιές στο στομάχι. Ο άλλος αστυνομικός τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο επανειλημμένως και στη συνέχεια του έκαναν και ηλεκτροσόκ. Ο Μέιστερ μετά από αυτό λιποθύμησε και οι αστυνομικοί του έβαλαν χειροπέδες και τον συνέλαβαν.

Όταν τα πράγματα ξεκαθάρισαν το αστυνομικό τμήμα του Hawthorne απέσυρε τις κατηγορίες, ωστόσο υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι οι αστυνομικοί του είναι εκπαιδευμένοι ώστε να χειρίζονται καταστάσεις με ανθρώπους που μιλούν άλλη γλώσσα ή έχουν προβλήματα ακοής και ομιλίας και ότι αυτή δεν ήταν μια περίπτωση που η αστυνομία κακομεταχειρίστηκε έναν πολίτη, αλλά μια περίπτωση που ένας «άνδρας 100 κιλών, πρώην παίκτης του ράγκπι, αντιστεκόταν με μανία τη σύλληψη και πάλευε με ένστολους αστυνομικούς».

Πάντως ο Μέιστερ μήνυσε τους αστυνομικούς και τώρα η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα