Μπακάκης: Φτιάχνεται μία ΑΕΚ τίτλων!

19:19 16/5/2014 - Πηγή: AEK365

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να συζητά με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του ο Μιχάλης Μπακάκης, πήρε τα πρώτα μηνύματα. Πρώτα μίλησε με τον Λυμπερόπουλο και έπειτα με τον Μελισσανίδη. "Πείστηκα πως στην ΑΕΚ φτιάχνεται μία ομάδα τίτλων και ήρθα...", λέει ο 23χρονος αμυντικός σε συνέντευξή του στο coppa.gr. Ο Μπακάκης μάλιστα, αποκαλύπτει και μία φράση που ακούει από πολύ κόσμο και τον κάνει θέλει

σαν... τρελός να περάσει ο καιρός, ώστε να έρθει η στιγμή και να παίξει μπροστά στον λαό της ΑΕΚ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Παναιτωλικός τέλος, είσαι έτοιμος για τα καλύτερα;

«Από χθες αποχαιρέτησα τον Παναιτωλικό. Ήταν λίγο περίεργα, δεν το κρύβω. Μερικοί φίλοι από την ομάδα στεναχωρήθηκαν που χωρίζουμε. Από την άλλη όμως χαίρονται που πάω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Χαίρονται για μένα».

Υπάρχει κάποια κουβέντα που έχεις ακούσει και σου έχει μείνει τώρα που πήρες αυτή τη μεταγραφή;

«Υπάρχει μία ατάκα που μου έχει κάνει εντύπωση, γιατί μου την έχουν πει όχι μόνο ΑΕΚτζήδες, αλλά και φίλαθλοι άλλων ομάδων: ''Μιχάλη, είναι νωρίς ακόμα και δεν έχεις καταλάβει σε πόσο μεγάλη ομάδα πας. Ακόμα δεν έχεις ζήσει τίποτα. Η ΑΕΚ είναι τόσο μεγάλη ομάδα που ακόμη δεν το έχεις νιώσει'', μου λένε και πραγματικά όποτε το ακούω με κάνει να θέλω όλο και πιο έντονα να ζήσω πράγματα και όμορφες στιγμές με την ΑΕΚ».

Τι περιμένεις να βρεις στην ΑΕΚ;

«Περιμένω να βρω μεγάλο ενθουσιασμό απ' όλους. Τον ενθουσιασμό της επιστροφής και από τον κόσμο και από τους προπονητές και φυσικά και από εμάς τους παίκτες. Απ' όλους μας. Έχουμε ένα μεγάλο φορτίο στην πλάτη μας και πρέπει να τα καταφέρουμε: να φέρουμε την ΑΕΚ ξανά στην Α' Εθνική και να βάλουμε τις βάσεις για μία ΑΕΚ που θα παίρνει τίτλους. Να φτιάξουμε έναν αγωνιστικό κορμό που θα μείνει χρόνο και μία ομάδα που θα πηγαίνει μόνο ψηλά. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που κάνει έμπρακτα ελληνοποίηση του ρόστερ της. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί πιστεύω ότι έχει ταλέντο και προοπτική ο Ελληνας ποδοσφαιριστής».

Τι είδες, τι ένιωσες από τους ανθρώπους της ΑΕΚ και είπες «τώρα ήρθε η ώρα να κάνω το μεγάλο βήμα»;

«Καταρχάς με επηρέασε ο τρόπος που μου μίλησε ο κ. Λυμπερόπουλος. Με κέρδισε. Μίλησα μαζί του και μετά μίλησα και με τον πρόεδρο. Αυτό ήταν. Μου έδωσαν να καταλάβω πως η ΑΕΚ έρχεται! Αυτό που νιώθω κι εγώ πλέον, με τις κινήσεις που γίνονται στις μεταγραφές, είναι πως η ΑΕΚ έχει στόχο να φτιάξει μία ομάδα που μόλις επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, δηλαδή του χρόνου, να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται η ΑΕΚ να είναι μικρομεσαία ομάδα. Τώρα φτιάχνεται ξανά για να γίνει πρώτη και χαίρομαι που θα είμαι μέλος της».

Έχεις παίξει στη Β' Εθνική, έχεις εμπειρία από την κατηγορία. Τι πρέπει να περιμένει η ΑΕΚ και πως πρέπει να παρουσιαστεί για να μην έχει προβλήματα;

«Ναι, έχω παίξει στη Β' Εθνική. Την ξέρω καλά. Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα. Δεν είναι όπως φαίνεται. Θα παίξουμε σε όχι και τόσο καλά γήπεδα, θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που θα παίζουν τη... ζωή τους για να μας κερδίσουν. Θα έχουν απέναντί τους για πρώτη φορά την ΑΕΚ και θα παίζουν δυνατά. Έτσι πρέπει να αντιδράμε κι εμείς. Πάνω απ' όλα επιβάλλεται να φτιάξουμε την άμυνά μας. Να κρατάμε το μηδέν πίσω και μετά τα γκολ θα έρθουν. Και το λέω εγώ που αν και δεξιός μπακ μ'αρέσει να παίζω επιθετικά. Πρώτα απ' όλα όμως το μηδέν πίσω, γιατί μπάλα παίζουμε, κάποια φορά μπορεί να μην μπαίνει μέσα και να έχουμε προβλήματα. Δεν γίνεται σε κάθε αγώνα να βάζουμε 5-6 γκολ. Ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Ρεάλ το κάνει αυτό. Οι ομάδες φτιάχνονται από πίσω και προχωρούν. Και στη Β' Εθνική επιβάλλεται να φτιάξουμε πρώτα την άμυνά μας. Να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ. Μετά θα τα βάζουμε εμείς».

Δεξί μπακ φανταζόμαστε πως θα σε δούμε στην ΑΕΚ. Σωστά;

«Ναι, ναι δεξί μπακ. Αυτή είναι η πρώτη μου θέση και η δεύτερη αμυντικό χαφ. Μπορεί πέρυσι να έπαιξα σε όλες τις θέσεις, εκτός από τερματοφύλακας και στόπερ - μέχρι και επιθετικός μόνος μου μπροστά έπαιξα για 20 λεπτά! -, αλλά είμαι δεξί μπακ. Όπου και να με βάλει βέβαια ο προπονητής θα παλέψω για την ομάδα. Αλλά είμαι δεξί μπακ...».

Έχεις την ανάγκη να πεις κάτι εσύ στον κόσμο;

«Θέλουμε τη στήριξη και την υπομονή του. Ξέρουμε πως έχει περάσει πολλά ο λαός της ΑΕΚ, αλλά, τώρα φτιάχνεται κάτι πολύ καλό πιστεύω. Θα τον χρειαστούμε δίπλα μας και πραγματικά θέλω να ζήσω από το πρώτο φιλικό στην έδρα μας τη ζεστασιά του κόσμου της ΑΕΚ. Εμείς από την πλευρά μας θα δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά για να φτιάξουμε γρήγορα μία ομάδα άξια της ιστορίας της ΑΕΚ. Μην ξεχνάμε όμως πως αυτή η ΑΕΚ είναι καινούργια και χτίζεται από την αρχή. Θα θέλουμε έναν χρόνο προσαρμογής, σίγουρα. Στόχος μας είναι να δέσουμε γρήγορα και να μπορεί να απολαμβάνει ο κόσμος της ΑΕΚ ευχάριστο ποδόσφαιρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα