Χρήματα εδώ και τώρα!

14:12 11/2/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ παίζει με τη φωτιά εδώ και πολύ καιρό και παλεύει τώρα στο... παρά πέντε να μην καεί. Και δεν θα καεί, αν συμβούν κατά σειρά δύο πάρα πολύ βασικά πράγματα: Αρχικά να βάλουν χρήματα οι μέτοχοι (αυτά τα 4 εκατομμύρια των μετόχων συν τα 3 που δεσμεύθηκε δημόσια ότι μπορεί να φέρει ο Νικολαϊδης) κι έπειτα, έχοντας το ρευστό στα χέρια της, να παρουσιάσει στην UEFA ένα ολοκληρωμένο και ειλικρινές πλάνο ως το τέλος της σεζόν το οποίο και θα τηρήσει κατά γράμμα!

Επί ένα χρόνο ο Σταύρος Αδαμίδης προσπάθησε να κοροϊδέψει την UEFA! Toύτος είναι και ο βασικός λόγος που η πειθαρχική της επιτροπή κάλεσε την ΠΑΕ σε απολογία, βλέποντας πως τίποτα δεν τηρούνταν στην Ένωση. Χθες, ο Ανδρέας Δημητρέλος ήταν στην Ελβετία (κάτι που δεν φρόντισε να κάνει ούτε μία φορά ο Αδαμίδης τα δύο χρόνια που ήταν στην προεδρία της ΑΕΚ προκειμένου να φροντίσει για την ομάδα) και είχε συζητήσεις με τον με τον επικεφαλής της επιτροπής Financial Fair Play, Αντρέα Τραβέρσο.

Αυτό που έγινε σαφές στον πρόεδρο της ΑΕΚ είναι πως από εδώ και στο εξής η ΠΑΕ θα είναι σε συνεχή επιτήρηση από την UEFA και θα πάρει το "πράσινο φως" για την αδειοδότηση εφόσον τηρήσει τους κανόνες! Στην ουσία η ΑΕΚ έχει γίνει μία μικρή... Ελλάδα, που θα έχει πάνω από το κεφάλι της την... Τρόικα. Σε πιο ήπια μορφή ωστόσο. Εξηγούμαστε: Από την UEFA τονίστηκε στον Δημητρέλο πως αυτό που αξιώνουν από την ΑΕΚ είναι να παρουσιάσει ένα πλάνο το οποίο θα τηρηθεί κατά γράμμα. Εφόσον παραβεί η ΑΕΚ έστω κι αν έναν όρο που θα συμφωνήσει πως θα ακολουθήσει το πρόβλημα θα γίνει έντονο και ο αποκλεισμός της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (γεγονός που θα μπορεί να επιφέρει και τον υποβιβασμό της στη Β' Εθνική) πραγματικότητα. Η UEFA εν ολίγοις είναι έτοιμη να «σκοτώσει» την ΑΕΚ εφόσον διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει στην ΠΑΕ πλάνο που να τηρείται!

Και το πλάνο για να εκπονηθεί, παρουσιαστεί και φυσικά τηρηθεί χρειάζονται άμεσα χρήματα! Η ΑΕΚ καλείται να παρουσιάσει άμεσα στην UEFA πλάνο που θα τονίζει ότι υπάρχει ρευστό, πως ακριβώς θα διατεθούν τα χρήματα, πως θα καλυφθούν οι παλαιές της υποχρεώσεις και πως θα βγει η χρονιά. Αυτό ενδιαφέρει κυρίως την UEFA: Η αλήθεια και η τήρηση ενός πλάνου από την ΑΕΚ, η οποία θα προχωρά κανονικά τη ζωή της (αν και θα έχει την Πειθαρχική πάνω από το κεφάλι της) εφόσον ελέγχει την κατάστασή της και δεν ξεφεύγουν τα έξοδά της από τα όποια έσοδά της. Η UEFA εμφανίστηκε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το μπάτζετ της ΑΕΚ μειώνεται και αρχίζει να συμβαδίζει με τα έσοδά της, ενώ άκουσε από τον Δημητρέλο πως υπάρχει προοπτική αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Είδηση, που ανάγκασε τον επικεφαλής της Πειθαρχικής να ρωτήσει τον πρόεδρο της ΑΕΚ πως μπορεί να δεσμευθεί πως ερχόμενος ένας νέος επενδυτής στην ΠΑΕ δεν θα ξεκινήσει τις σπατάλες και δεν "σκοτώσει" το πλάνο που καλείται να παρουσιάσει η Ένωση τις επόμενες ημέρες στην UEFA. Η απάντηση που έδωσε ο Αντρέας Δημητρέλος, ήταν απλή και έγινε δεκτή από τον κ. Τραβέρσο: "Εφόσον έρθει ένας νέος επενδυτής, κάτι που επιζητούμε,

Keywords
Τυχαία Θέματα