«Δεν είναι βλασφημία να σκεφτείς την έξοδο απ'το ευρώ»

23:37 20/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας με τα λεγόμενα του περί εξόδου της Ιταλιας από το ευρώ. δύο ημέρες πριν φιλοξενήσει ο Μάριο Μόντι τη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι «δεν είναι βλασφημία» να σκεφτεί κανείς την αποχώρηση από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος υπό το σκεπτικό ότι θα ακολουθήσει μία ανταγωνιστική υποτίμηση.

Ο Μπερλουσκόνι υποστηρίζει ότι ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός (τον οποίο στηρίζει στη Βουλή) πρέπει να πιέσει τη Γερμανία να «μαλακώσει» τις θέσεις της με ζητούμενο ένα ισχυρό ευρώ και αποφυγή του κινδύνου

αποσύνθεσης της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, για τον Καβαλιέρε το να σκέφτεται κανείς την έξοδο από το ευρώ «δεν είναι βλασφημία». Φυσικά και δεν είναι το επιθυμητό, αλλά θα υπήρχαν και πλεονεκτήματα, διαβεβαίωσε μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης ενός βιβλίου, όπως αναφέρουν στην ηλεκτρονική τους πύλη οι εφημερίδες Repubblica και Corriere della Sera.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν, πάντως, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε αποδώσει σε «αστείο» τη δήλωση που είχε κάνει ότι η Ιταλία θα πρέπει να βρει τη δύναμη να πει «ciao euro» εάν δεν συναινέσουν Γερμανία και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσουν χρήμα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν επισημάνει ότι θα ήταν αδύνατο ο Λαός της Ελευθερίας (Pdl) να υποστηρίζει την κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι εάν διεξήγαγε ανοικτά εκστρατεία εναντίον του ευρώ.

Αντίθετα το κίνημα των Πέντε Αστέρων του αντισυστημικού Μπέπε Γκρίλο (που πορεύεται κόντρα στο ευρώ) έχει καταγράψει θεαματική άνοδο και στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται πλέον δεύτερο κόμμα μετά την κεντροαριστερά, αφήνοντας πίσω τη μπερλουσκονική δεξιά.

«Η σημερινή πολιτική λιτότητας της Γερμανίας, δηλητηριάζει την οικονομία» δήλωσε την Τετάρτη ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος ουσιαστικά «χρεώνει» στην Άνγκελα Μέρκελ την εκπαραθύρωσή του από το Παλάτσο Κίτζι.

«Τι θα συμβεί αν η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα επιστρέψουν στο νόμισμά τους; Μπορεί να χαθεί μέρος του πλούτου, αλλά εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί» επισήμανε τονίζοντας ότι καθήκον του Μάριο Μόντι είναι να ασκήσει πίεση στο Βερολίνο να μαλακώσει τις θέσεις του, και η Ευρώπη να μην αποσυντεθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα