«Δεν τα παρατάω...»

18:41 25/3/2014 - Πηγή: AEK365

Για την επιστροφή του στα γήπεδα, το πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και τις... μάχες στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» στην Ελλάδα μίλησε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά:

Εμεινες ένα χρόνο εκτός δράσης λόγω προβλήματος στον μηρό. Σκέφτηκες ποτέ ότι θα μπορούσες να μη συνεχίσεις στο ποδόσφαιρο;
«Δεν το σκέφτηκα ποτέ... Φυσικά δεν είναι μια εύκολη στιγμή να επιστρέφεις έπειτα από ένα χρόνο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα τα παρατήσει, ήξερα από την αρχή πως πρέπει να δουλέψω σκληρά

για να επιστρέψω. Ετσι, κάνω αυτό που πρέπει...»

Σκέφτεσαι πάντα θετικά. Ωστόσο, από που προκύπτει αυτή η αισιοδοξία από τη στιγμή που υπέφερες τόσο καιρό;
«Δεν είμαι ο πρώτος ποδόσφαιριστής που παθαίνει κάτι ανάλογο. Και σχεδόν όλοι επέστρεψαν. Αυτό μου δίνει θάρρος..».

Ποια είναι η άποψή σου για το ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ;
«Δεν είμαι ντόπιος, αλλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια που παίζω στη Σάλκε το έχω ζήσει και αγαπώ πραγματικά την ομάδα. Το ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ είναι πολύ μεγάλο γεγονός και ο κόσμος θέλει τόσο τη νίκη. Στον πρώτο γύρο χάσαμε. τώρα ελπίζω να το σηκώσουμε...»

Στην Ελλάδα υπάρχει το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Μπορείς να συγκρίνεις τα δυο ντέρμπι;
«Είναι τεράστια εμπειρία για μας αυτό το ντέρμπι, ενώ το περιμένουν με ανυπομονησία οι οπαδοί. Ωστόσο, η νοοτροπία των οπαδών στη Γερμανία δεν είναι τόσο... θερμή όσο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός το αποκαλούν «Μητέρα όλων των Μαχών». Δυστυχώς, πολλές φορές είχαμε πραγματική μάχη εκτός γηπέδου. Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες είχαμε ταραχές... Ευτυχώς δεν υπάρχει τέτοια βία στη Γερμανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα