Στο Μάντσεστερ τα ντέρμπι...

17:28 13/1/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 2-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Τρένο η Γιουνάιτεντ, νίκησε και τη Λίβερπουλ με 2-1, έφτασε τις τέσσερις σερί επιτυχίες και οδεύει εκ τους αφαλούς προς τον τίτλο.

Το πρώτο 20ο λεπτό δεν είχε σχεδόν καμία φάση, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Τελικά στο 20' ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έκανε το 1-0 στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, με σουτ λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι. Ο Ολλανδός

άσος πετάχτηκε μπροστά από τον Ντάνιελ Άγγερ και σκόραρε, μετά από σέντρα του Πατρίς Εβρά. Στο 26΄το σουτ του Γιανγκ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 33' ο Άγγερ πρόλαβε κι έκοψε την τελευταία στιγμή τον Γουέλμπεκ. Στο 41' το σουτ του Κλέβερλι έξυσε το δοκάρι του Ρέινα, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα το τακουνάκι του Φαν Πέρσι στο 44'.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και διπλασίασε τα γκολ της στο 54'. Ο Βίντιτς βρέθηκε στο πίσω δοκάρι, ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Τζόνσον και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ωστόσο τρία λεπτά μετά η Λίβερπουλ ξαναμπήκε στο ματς, καθώς μείωσε σε 2-1. Ο Νταβίντ Ντε Χέα έδιωξε ασθενώς του σουτ του Στίβεν Τζέραρντ και ο Στάριτζ στην επαναφορά έκανε 2-1. Στο 64' ο Ρέινα πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση. Ο Ισπανός άσος έσωσε σίγουρο γκολ, με τον Καγκάβα να σουτάρει όμορφα, αλλά την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 72ο λεπτό, αλλά το σουτ του Μπορίνι έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ και στο 85' ο Στάριτζ αστόχησε από πολύ καλή θέση. Στο 90' το σουτ του Στάριτζ πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ρέινα σταμάτησε το τακουνάκι του Φαν Πέρσι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Ράφαελ, Βίντιτς (80' Σμόλινγκ), Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Γουέλμπεκ, Καγκάβα (77' Τζόουνς), Γιανγκ (46' Βαλέντσια), Φαν Πέρσι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γουίνστομ, Άγγερ, Σκρτελ, Τζόνσον, Άλεν, Τζέραρντ, Λούκας (46' Στάριτζ), Στέρλινγκ (63' Μπορίνι), Σουάρες, Ντάουνινγκ

ΑΡΣΕΝΑΛ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-2
Γήπεδο: Emirates

Τριάντα λεπτά αγώνα ήταν αρκετά για τη Μάντσεστερ Σίτι ώστε να επικρατήσει με σκορ 2-0 της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» και να πάρει την πρώτη νίκη επί των «κανονιέρηδων» στο Λονδίνο έπειτα από Οκτώβριο του 1975! Η αποβολή του Κοσιελνί στο 10' και τα δύο γκολ στη συμπλήρωση του ημιώρου, έδωσαν τη νίκη στους «πολίτες».

Η Άρσεναλ ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο το ματς καθώς στο 9' ο Κονσιελνί έκανε πέναλτι στον Τζέκο κι αποβλήθηκε. Ωστόσο ο Τζέκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέζνι κι έτσι έμεινε το 0-0. Όλα αυτά όμως ως το 21', όταν και ο Μίλνερ με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τη Σίτι. Η Άρσεναλ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και στο 32' δέχτηκε και 2ο γκολ. Από γύρισμα του Μίλνερ η μπάλα έφτασε στον Τζέκο, ο οποίος από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 2-0.

Στο 49ο λεπτό η κεφαλιά του Τζέκο πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 70' η Σίτι έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τέβες να αργεί να πλασάρει σε τετ-α-τετ τον Σέζνι, ο οποίος έπεσε στα πόδια του και έσωσε την Άρσεναλ από τρίτο γκολ. Δύο λεπτά μετά ο Καθόρλα εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Ζιρού αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση. Η Σιτι έζασε τον Κομπανί με κόκκινη στο 75' και στο 90' ο Λέσκοτ έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γουόλκοτ.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ντιαμπί, Γουίλσιρ (61' Ράμσεϊ), Τσάμπερλεϊν (13' Μερτεζάκερ), Ποντόλσκι (57' Ζιρού), Γουόλκοτ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Γκαρσία, Μπάρι, Μίλνερ, Τέβες (78' Λέσκοτ), Σίλβα (90+2' Κολάροφ), Τζέκο (89' Μπαλοτέλι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα