Έλληνας επενδυτής για την ΑΕΚ

08:26 1/12/2011 - Πηγή: AEK365

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sentragoal, ο εν λόγω επενδυτής, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, είναι αρκετά κοντά και μπορεί, ακόμα και πριν διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της κιτρινόμαυρης εταιρίας, το πρωί της Παρασκευής, να έχει πάρει στα χέρια του το πακέτο των μετοχών, μέσω της Morgan Stanley

Σε διαφορετική περίπτωση θα εμφανιστεί στη Γενική Συνέλευση, ο ίδιος ή εκπρόσωπός

του (είναι άγνωστο μέχρι τώρα) και θα καταθέσει έγγραφη πρόταση για να πάρει την ομάδα, βάζοντας 10 εκ ευρώ για να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σαιζόν και να πάρει σταδιακά και μέσω αυξήσεων του ΜΚ την μετοχική πλειοψηφία.

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, αναφέρει:

Διαπραγματεύσεις στο Λονδίνο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Sentragoal στενότατος συνεργάτης του Έλληνα επενδυτή, ο οποίος μάλιστα προορίζεται για να αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου στο νέο διοικητικό σχήμα, βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο και μέχρι χθες το μεσημέρι είχε διαδοχικές επαφές με κορυφαία στελέχη της Morgan Stanley για να βρει λύση με πιθανότερη όλων την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για εξαγορά των μετοχών.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και αγκάθι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην Αθήνα, είναι μεταξύ άλλων η αποτίμηση της εταιρίας, η διαφορετική προσέγγιση των δύο πλευρών για την αξία των μετοχών. Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του υποψήφιου ιδιοκτήτη παρέμενε στο Λονδίνο και χθες, έδειχνε ότι υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να βρεθεί η χρυσή τομή, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα το μεσημέρι οπότε και αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η τελική πρόταση και συζήτηση.

Γραπτή πρόταση στη Γ.Σ.
Αν τελικά δεν προκύψει λύση στο Λονδίνο, ο Ελληνας επενδυτής είναι αποφασισμένος να γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον του στην Γενική Συνέλευση το πρωί της Παρασκευής όπου και θα καταθέσει την πρόταση με άμεσα καταβλητέα, 3εκ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις (επιταγή για πληρωμή την επόμενη εβδομάδα) και έγγραφη δέσμευση για καταβολή επιπλέον 7 εκ ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες της ομάδας μέχρι και το φινάλε, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά τα νούμερα, χρήματα για τη μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο. Παράλληλα θα καταθέσει και πρόταση για τη δική του διοίκηση με πρόσωπα πολύ γνωστά στο χώρο της ΑΕΚ, ανθρώπους που έχει επιλέξει μετά από διεργασίες και επαφές πολλών μηνών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα, ότι ο υποψήφιος επενδυτής επιχείρησε τις 3 τελευταίες εβδομάδες να έρθει σ' επαφή με τον Νίκο Νοτιά, χωρίς κάτι τέτοια να καταστεί δυνατό (χαρακτηρίζει "γρίφο" τη στάση του Χιώτη επιχειρηματία), ενώ εμπλέκει τους: Θωμά Μαύρο, Στέλιο Μανωλά, Ηλία Ατματσίδη και Βασίλη Τσιάρτα στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ: "Ο Θωμάς Μαύρος θα έχει πιθανότατα ρόλο αντιπροέδρου, ο Μανωλάς θα πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, διοικητικό πόστο θα έχει και ο Ατματσίδης ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας προορίζεται για θέση που θα έχει πιο άμεση σχέση με το π

Keywords
Τυχαία Θέματα