Επιβεβαιώνουν τα Μέσα της Ν. Φιλαδέλφειας την κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ

18:55 14/11/2014 - Πηγή: AEK365

Νωρίτερα, η είδηση μεταφερόταν ως «φήμη» ή ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία. Πλέον, παρουσιάζεται ως κάτι δεδομένο. Τα μεγαλύτερα τοπικά Μέσα της Νέας Φιλαδέλφειας επιβεβαιώνουν ότι κατατέθηκε σήμερα προσφυγή κατά του άρθρου 42, του νόμου 4277/14, που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Η προσφυγή επικαλείται αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην Ένωση γνώριζαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια ότι υπήρχε η συγκεκριμένη πιθανότητα για τον λόγο αυτό επιδίωξαν από

την πρώτη στιγμή να κινηθούν σεβόμενοι απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους. Μάλιστα, ο κ. Ανδριόπουλος είχε αναφερθεί εμμέσως σε μια τέτοια πιθανότητα στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο Ζάππειο, αναφέροντας σε μια αποστροφή του λόγου του πως το Σύνταγμα ορίζει ότι δεν πρέπει να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των δασών και είναι σαφές πως με την παραχώρηση μόλις 2,3 στρεμμάτων ενός Άλσους συνολικής έκτασης 480 στρεμμάτων, δεν αλλοιώνεται σε τίποτα ο χαρακτήρας του.

Επίσης, είναι σημαντικό ότι η ΑΕΚ υποχρεούται βάσει του νόμου που πέρασε από τη Βουλή να αναδασώσει και να παραχωρήσει στον Δήμο ίση έκταση (2,3 στρεμμάτων). Κάτι για το οποίο υπάρχει σχετικό δεδικασμένο. Μάλιστα, σχολιάζοντας στο παρελθόν την συγκεκριμένη τροπολογία σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ είχε εκφράσει την άποψη ότι «αποφεύγεται κάθε εμπλοκή στην εξέλιξη του έργου μετά την απόδοση αντισταθμιστικής έκτασης στην τοπική κοινωνία για την παραχώρηση της απαραίτητης και αναγκαίας έκτασης».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τη δεδομένη στιγμή το πιο ενδιαφέρον όλων είναι να γίνει γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση. Κάτι που είναι δεδομένο ότι αργά η γρήγορα θα συμβεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα