Ετοιμάζεται το μουσείο Ολυμπιονικών

11:48 9/3/2014 - Πηγή: AEK365

Πραγματικότητα θα γίνει το όνειρο των Ολυμπιονικών για τη δημιουργία ενός μουσείου, στο οποίο θα υπάρχουν - μεταξύ άλλων - η σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων αθλητών στους Αγώνες.

Συγκεκριμένα, η Real News αποκαλύπτει πως τα σχέδια για το «Μουσείο Ελλήνων Ολυμπιονικών» είναι έτοιμα και ήδη είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί

Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας, κ.κ. Κεφαλονογιάννη, Παναγιωτόπουλος και Ανδριανός, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι το οικονομικό, όμως υπάρχει η αισιοδοξία ότι το 1 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος χώρος θα βρεθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Το Μουσείο, η διαμόρφωση και το περιεχόμενό του υπηρετούν τους παρακάτω στόχους:

- Να προβάλλουν και να αναδείξουν τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων και ειδικά του Ολυμπιακού Πνεύματος και το πνεύμα του Ολυμπισμού.

- Να συνδέσουν την ιστορία των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων με τους σύγχρονους.

- Να προβάλουν και να γνωρίσουν οι επισκέπτες με σύγχρονο τρόπο την ιστορία, τη ζωή, την προσωπικότητα και τα επιτεύγματα των Ελλήνων Ολυμπιονικών».

Η εφημερίδα αναφέρει τις τρεις ενότητες που περιλαμβάνονται στην αρχιτεκτονική μελέτη της εταιρείας «ΑΣΠΑ» (Αστικές Περιβαλλοντικές Αναπλάσεις):

«Στην πρώτη, με τίτλο "Το σώμα και το πνεύμα", θα αναλύονται - με παραστάσεις, κείμενα, εικόνες και αναπλάσεις του χώρου - τα ολυμπιακά ιδεώδη. Θα παρουσιάζονται η σχέση της φύσης και του πνεύματος και όλες οι έννοιες που συγκροτούν το Ολυμπιακό Πνεύμα: η ειρήνη, η εκεχειρία, η άμιλλα, το α?έν ?ριστεύειν, ο αγώνας, η προσπάθεια, η συμμετοχή.

Στη δεύτερη, με τίτλο "Αρχαίοι Αγώνες", θα συνδέονται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες με τους αρχαίους που γινόταν στην Ολυμπία και θα αναδεικνύεται μέσα από παραστάσεις η πορεία του ολυμπισμού.

Η τρίτη ονομάζεται "Έλληνες ολυμπιονίκες". Εδώ θα παρουσιάζονται οι αθλητές μας που έχουν διαπρέψει στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1986 και μετά. Τα αγάλματά τους, η ιστορία τους, οι σημαντικότερες στιγμές τους, τα μετάλλιά τους, ο αγώνας ζωής που έκαναν μέχρι να ανέβουν στο βάθρο.

Οι τρεις θεματικές ενότητες θα ενώνονται μεταξύ τους με μία ανισοϋψή ράμπα, η οποία θα συμβολίζει τον Μαραθώνιο».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «στο τέλος της "μαραθώνιας διαδρομής" ο επισκέπτης θα κατεβαίνει από τη ράμπα και θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τους περίπου 60 Έλληνες Ολυμπιονίκες που έχουν διακριθεί σε 30 αθλήματα. Η παρουσίασή τους θα γίνεται σε μία σύνθεση ταμπλό σε σχήμα Π, στις επιφάνειες των οποίων θα εμφανίζονται στοιχεία για:

- Τις πόλεις και τα στάδια που έχουν φιλοξενήσεις Ολυμπιακούς Αγώνες.

- Τα σημαντικότερα γεγονότα των Ολυμπιακών Αγώνων.

- Την ιστορία και τη διαδρομή των Ελλήνων Ολυμπιονικών που διακρίθηκαν σε αυτούς. Στην οθόνη ο επισκέπτης θα βλέπει τους νικηφόρους αγώνες, την απονομή των μεταλλίων και στις περιπτώσεις των χρυσών διακρίσεων θα ακούει τον εθνικό ύμνο της χώρας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα