Έτσι θέλει την ΑΕΚ ο Βλάχος

22:19 3/8/2012 - Πηγή: AEK365

Κάθε μέρα που περνάει στο Τσέτσερ, ο Βαγγέλης Βλάχος βγάζει μέσα από την προπόνηση, τα στοιχεία του παιχνιδιού που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του. Αρχικά είχε δοθεί έμφαση στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και στην κατοχή της. Βλέποντας πως οι ποδοσφαιριστές του, στην πλειονότητά τους, αφομοίωσαν αυτά που τους ζητούσε (φάνηκε και στα παιχνίδια αυτό), πήγε στο παρακάτω βήμα. Από προχθές σας είχαμε αναφέρει, σχετικά με τις περιπτώσεις των Φούντα-Παπαδημητρίου, τους λόγους για τους οποίους θέλει να τους χρησιμοποιεί στα άκρα της επίθεσης, ποντάροντας πολλά στην ταχύτητά τους

και την τεχνική τους κατάρτιση, καθώς επιθυμία του προπονητή είναι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης να γίνεται από τα άκρα.

Στην απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ, αυτό έγινε ξεκάθαρο. Σε άσκηση που διήρκησε κοντά στη μισή ώρα, ο Βλάχος χώρισε δύο ομάδες και δούλεψε μόνο από τα πλάγια. Δίτερμα, μόνο που οι επιθέσεις θα έπρεπε να βγαίνουν μόνο από τα άκρα και όχι από τον άξονα. Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το κομμάτι, καθώς στην πορεία τα δύο τέρματα, έγιναν τέσσερα και δούλεψε παράλληλα και στην αλλαγή παιχνιδιού. Οι ομάδες επιτίθονταν κανονικά, όμως για να σκοράρει η κάθε μία από αυτές, έπρεπε πρώτα να γίνει αλλαγή παιχνιδιού, από την μία πλευρά στην άλλη και ανάλογα με το τέρμα που ήταν πιο... εύκολο, τελείωνε και η φάση.

Μάλιστα, από τα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ, μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο σημαντική ήταν για αυτόν η συγκεκριμένη άσκηση και πόσο διατεθειμένος είναι να τη δουλέψει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς πιστεύει πως είναι βασικό συστατικό για μία σωστή επίθεση. «Η αλλαγή παιχνιδιού είναι το βασικό κλειδί για τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου. Αν το κάνετε σωστά, πάντα θα βρίσκεται τον αντίπαλο άδειο πίσω», είπε χαρακτηριστικά στους παίκτες του, πριν αρχίσει η άσκηση.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, ο Βαγγέλης Βλάχος δίνει μεγάλη έμφαση και στην σωστή ανάπτυξη της ομάδας. Στο φιλικό με την Πρέστον, αλλά και σε αυτό με τη Μπλάκμπερν (με την Ρέξαμ υπήρχαν αρκετές απουσίες), είδαμε μία καλά οργανωμένη άμυνα, δείγμα της δουλειάς που είχε γίνει. Ωστόσο, παρατηρήθηκε πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης, έχοντας «δέσει» σε πρώτη φάση την άμυνά του, ρίχνει πλέον το βάρος στην επίθεση, ένα κομμάτι που ασφαλώς και είναι πιο δύσκολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα