Φωτίου: «Ξέρω ότι είχε ρίσκο αυτό που έκανα»

16:17 8/2/2013 - Πηγή: AEK365

Για την σχέση του με την ΑΕΚ, η οποία από το περασμένο καλοκαίρι πέρασε τα όρια ομάδας-οπαδού και εξελίχθηκε σε συνεργασία μίλησε ο Άλκης Φωτίου. Αναλυτικά η συνέντευξη του ομογενή επιχειρηματία στο gazzetta και τον Βασίλη Σαμπράκο...

«Η αρχή της ιστορίας γνωστή: το περασμένο καλοκαίρι

ο Φωτίου έβλεπε μια ΑΕΚ που έχανε παίκτες, οι οποίοι προτιμούσαν να πάνε σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς ή και μικρότερης κατηγορίας. Τον ίδιο καιρό διάβαζε στον Τύπο ότι υπήρχαν οι "ευκαιρίες" του Γιαννιώτα και του Κατίδη, με τις χαμηλές ρήτρες αποδέσμευσης από τον Αρη. Και κάπως έτσι βρήκε το θάρρος να τηλεφωνήσει στον Θωμά Μαύρο για να του προτείνει να κάνουν κάτι που ο Φωτίου είχε δει πολλές φορές να συμβαίνει στην Ελβετία, τη Γερμανία και άλλες χώρες, δηλαδή να χρηματοδοτήσει τη μεταγραφή με αντάλλαγμα να κρατήσει ένα μέρος των δικαιωμάτων επί της μεταπώλησης.

Ποδοσφαιριστής στα νιάτα του (έπαιξε στη Ζυρίχη), κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA A', κολλημένος με την μπάλα, ο Φωτίου μπορούσε να διακρίνει το ταλέντο και να αντιληφθεί την πιθανότητα να βγει ωφελημένος οικονομικά, αλλά είχε και τη συνείδηση ότι επιχειρηματικά έμοιαζε με τρέλα αυτή η κίνηση, επειδή δεν υπήρχε καμιά εγγύηση επιβίωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ.

"Ξέρω ότι είχε ρίσκο αυτό που έκανα. Το ήξερα και το πήρα. Δεν θα το έκανα αν δεν ήμουν συναισθηματικά δεμένος με την ΑΕΚ. Με έχουν πλησιάσει και άλλες ομάδες για να μου προτείνουν να κάνω κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν με ενδιαφέρει, το έκανα και μπορεί να το ξανακάνω μόνο για την ΑΕΚ", απαντά.

Ο Φωτίου ήθελε να βοηθήσει και τον περασμένο Ιανουάριο την ΑΕΚ να ενισχυθεί. Προτίμησε όμως να ενισχύσει οικονομικά τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, μ' όλα όσα διάβαζε και άκουγε ότι τους συμβαίνουν. Και κάπως έτσι κατέβαλε ακόμη 110 χιλιάδες ευρώ, για να δοθούν στους παίκτες. "Δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Και δεν με ενδιαφέρει επιχειρηματικά το ποδόσφαιρο. Συναισθηματικά είναι τα κίνητρα, βοηθάω την ΑΕΚ. Κι αν αύριο βγούμε και οι δύο, η ΑΕΚ και εγώ, κερδισμένοι από αυτά που κάνω, αυτό θα είναι ευτύχημα", εξηγεί.

Εννοείται ότι ο Φωτίου δεν συζητά ούτε φιλολογικά την πιθανότητα να πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ ΑΕΚ, "όχι μόνο επειδή δεν έχω τα λεφτά για να σηκώσω το βάρος, αλλά και επειδή δεν έχω επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο". Κι επειδή δεν ασχολείται, δεν ξέρει καν τα νούμερα της ΠΑΕ, για να εκτιμήσει αν η εταιρεία μπορεί να αλλάξει την μοίρα της και να γίνει βιώσιμη. Ηταν αισιόδοξος ότι θα μπει ο Βιντιάδης, αλλά εσχάτως έχει σοβαρές αμφιβολίες. Θα ήθελε να δει κάποιον να αναλαμβάνει την ΠΑΕ και να της αλλάζει τις προδιαγραφές, για να την λειτουργήσει σε γερμανικά πρότυπα.

Δεν ήταν και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι με την ΑΕΚ κάνει μια τρέλα που θα πληρώσει ακριβά, επειδή θα χάσει τα λεφτά του στην περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ. Τι απαντά; "Κάνω μια κίνηση εγώ, κι ίσως κάποιος να ακολουθήσει και να κάνει κάτι αντίστοιχο, κι ύστερα ακόμη ένας, διότι ο ένας παρασύρει τον άλλο, κι αν μαζευτούμε αρκετοί, ποιος ξέρει, μπορεί να καταφέρουμε να βοηθήσουμε καθοριστικά την ΑΕΚ, να πετύχουμε ένα μικρό θαύμα".

Τι τον έχει προβληματίσει σε όλη αυτή την ιστορία; "Τα σενάρια. Καταρχήν εγώ ήθελα να κρατήσω την ανωνυμία μου, και φαντάζομαι ότι υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να βοηθήσουν και δεν το κάνουν επειδή δεν θέλουν αυτή τη δημοσιότητα. Είναι πρόβλημα της ΑΕΚ αυτό, που όλα βγαίνουν στα media. Είναι λάθος και πρέπει να σταματήσει, να διορθωθεί. Εχω κουραστεί να διαβάζω ότι κάνω μεταγραφές, ότι βρήκα ομάδα να αγοράσει τον Κατίδη, ότι θα αγοράσω την ΑΕΚ, δεν μ' αρέσουν όλα αυτά, δεν μου κάνουν καλό, και λειτουργούν αποτρεπτικά για άλλους που θα ήθελαν να βοηθήσουν και αυτοί την ΑΕΚ να βγει από την δύσκολη θέση"».

Keywords
Τυχαία Θέματα