Η Μπίγκελοου ετοιμάζει ταινία για τον λοχία Μπεργκντάλ

23:06 17/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Αμερικανός λοχίας Μπάουι Μπέργκνταλ δεν πρόλαβε να γυρίσει καλά καλά στις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, όπου τον κρατούσαν αιχμάλωτο οι Ταλιμπάν και η ομάδα πίσω από το Zero Dark Thirty, σχεδιάζει να κάνει ταινία την ιστορία του!

Σύμφωνα με το Deadline.com, το πρότζεκτ της σκηνοθέτιδας της ταινίας, Κάθριν Μπίγκελοου είναι μόνο ένα από τα δύο που ετοιμάζονται για τον λοχία, ο οποίος ήταν αιχμάλωτος για πέντε χρόνια πριν αφεθεί ελεύθερος ως «αντάλλαγμα» για την μεταφορά πέντε κρατουμένων από το Γκουαντάναμο στο Κατάρ.

Μία ταινία για τον Μπεργκντάλ φέρεται να ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Τοντ Φιλντ. Η ταινία θα βασίζεται σε άρθρο του Μάικλ Χέιστινγκς για το περιοδικό Rolling Stone.

Ωστόσο, το γεγονός της ενασχόλησης των Μπίγκελοου και Μπόουλ με το πρότζεκτ μπορεί να δυσκολέψει τα πράγματα για άλλους σκηνοθέτες που θέλουν να ασχοληθούν με το ίδιο θέμα. Το καλλιτεχνικό δίδυμο έχει δώσει καλά δείγματα γραφής στο είδος του πολεμικού δράματος, τόσο με το Zero Dark Thirty που εξιστορούσε το κυνήγι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όσο και με το Hurt Locker που επικεντρώνεται στον πόλεμο στο Ιράκ.

Οι συνθήκες της απελευθέρωσής του έχουν γίνει αντικείμενο επικρίσεων στις ΗΠΑ με ορισμένους να χαρακτηρίζουν τον στρατιώτη «λιποτάκτη». Ο λοχίας λέγεται ότι εγκατέλειψε τη βάση του αποπροσανατολισμένος και τριγυρνούσε στο Αφγανιστάν μέχρι που συνελήφθη από τους Ταλιμπάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα