«Συζητήσαμε, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα»

01:18 12/2/2015 - Πηγή: AEK365

Στη συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup ξεκίνησε να μιλά ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ αναφέροντας: «Καλύψαμε αρκετό έδαφος. Σημειώθηκε πρόοδος αλλά όχι αρκετή για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Θα συνεχίσουμε την Δευτέρα».

»Είχαμε ένα έκτακτο eurogroup για την πρώτη επαφή και να μάθουμε τα σχέδια της Ελλάδας. Ήταν έντονη συζήτηση. Είχαμε μια πρόοδο όχι όμως επαρκή για να έχουμε και κοινά συμπεράσματα.

»Θα συζητήσουμε, δεν έχουμε ακόμα πραγματικά συμπεράσματα. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα.

»Θα πρέπει όλοι να κάνουμε

και να κάνετε υπομονή. Υπήρξε πρόοδος αλλά όχι συμφωνία. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δηλώσεις με ασφάλεια. Δεν έχει να κάνει με τη διατύπωση αλλά με το πόση πρόοδο κάναμε. Είχαμε μια πρόοδο αλλά όχι επαρκή για να υπάρξουν και κοινά συμπεράσματα», κατέληξε.

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτήρισε χρήσιμη την επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να γίνει σαφές τι επιθυμεί η ελληνική πλευρά. Ο Γάλλος επίτροπος επανέλαβε την ανάγκη να βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ του να γίνει σεβαστή η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει σε πρόγραμμα, τουλάχιστον ως τη Δευτέρα, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο παράτασης. Παράλληα, τόνισε ότι δεν συζήτησαν κάποια συγκεκριμένη πρόταση της εληνικής κυβέρνησης, γιατί πρώτα πρέπει να υπάρξει μια κοινή συμφωνία σε βασικά πράγματα.

Παρούσα ήταν και η κ. Λαγκάρντ, η οποία δεν έκανε καμία δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα