Φόρεσε ξανά το ΣΤΕΜΜΑ της!

18:52 3/5/2014 - Πηγή: AEK365

Η επιστροφή της Βασίλισσας στα μεγάλα σαλόνια είναι πλέον γεγονός! Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ έκανε το καθήκον της, νίκησε τον Φίλιππο με 70-55 στη Βέροια κι εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της εκεί που ανήκει. Στην Α1 με στόχο πάντα την κορυφή. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν χαρακτήρα, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να πιέσουν δεν άφησαν περιθώρια και έφεραν και πάλι τη Βασίλισσα εκεί που ανήκει! Απομένει άλλη μια

αγωνιστική και πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως η ΑΕΚ έκανε πραγματικά μια εντυπωσιακή πορεία φέτος. Εχοντας όπως αποδείχτηκε πολύ δυνατούς ανταγωνιστές, αφού με μόλις 3 ήττες χρειάστηκε να φτάσει προτελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσει την άνοδο, η ΑΕΚ του Κοτσάτου, του Αλεξίου, του Ζιάγκου, του τεχνικού τιμ και όλων των παιδιών έκανε το καθήκον της απέναντι στην ιστορία της ομάδας την οποία και αποκατέστησε. Η ΑΕΚ γύρισε στην Α1. Η ΑΕΚ πρέπει να μείνει εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Το χρωστάει στην ιστορία της. Στον Αμερικάνο και τον Μόσχο. Στην δόξα της. Στο ότι έμαθε το μπάσκετ στους Ελληνες. Στόχος είναι πάντα η κορυφή. Στην μόνη κατηγορία που η ΑΕΚ έπαιζε ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ. Και βέβαια το χρωστάει στον υπέροχο λαό της. Που και σήμερα έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ. Στην Βέροια που έγινε Φιλαδέλφεια. Στον τελευταίο αγώνα η ΑΕΚ υποδέχεται το Ψυχικό. Θέλει την νίκη για να ανέβει σαν πρώτη αφού μετά την νίκη του Κόροιβου με 58-57 επί της Καβάλας σε ένα πολύ δραμτικό παιχνίδι η ομάδα της Αμαλιάδας παραμένει ένα πόντο πίσω και απειλεί. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Ετσι σφράγισε την επιστροφή

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με δυναμική παρουσία και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φίλιππο. Η Ένωση με καλές επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και εξίσου καλές αντιδράσεις στην άμυνα κατάφερε να πάρει μια διαφορά πέντε πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-20).
Στη συνέχεια μια μικρή χαλάρωση της ΑΕΚ, αλλά και η προσπάθεια των γηπεδούχων να φανούν ανταγωνιστικοί έφερε τη μείωση στο σκορ ακόμα και στο καλάθι, ωστόσο η Ένωση διατήρησε την ψυχραιμία της και κατάφερε να μπει στα αποδυτήρια με προβάδισμα έστω και δυο πόντων (34-36).
Στο δεύτερο ημίχρονο η Βασίλισσα μπήκε δυνατά και κατάφερε να χτίσει και πάλι μια σημαντική διαφορά (40-51) και δεν έδωσε ελπίδες στην ομάδα της Βέροιας. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο την βρήκε μπροστά με 43-60.
Ο Φίλιππος μπήκε με διάθεση να κοντράρει την ΑΕΚ και τα κατάφερε, αφού στηρίχτηκε σε ένα επιθετικό μπλακ άουτ και κατάφερε να μειώσει ακόμα και στους 10 (50-60). Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, όμως δεν είχε όρεξη να μπει σε περιπέτειες και διατήρησε τη διαφορά με καλές επιθετικές και αμυντικές ενέργειες με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη και να εξασφαλίσει και την μαθηματική άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια.


Τα δεκάλεπτα: 15-20, 34-36, 43-60, 55-70.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας): Τόμιτς 11, Σαμαράς 2,Ακιψεμιάδης, Σιζόπουλος 14 (2), Κιτσούλης 18 (1), Κασαμπαλής, Μαυρογιάννης 1, Τριχόπουλος 6 (1), Μπρόζος 3 (1), Βαρυτιμιάδης.

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παναγιωταράς, Στούκας 2, Φαλέκας 7 (1), Καράμπουλας 16 (1), Πολυτάρχου 11 (1), Τσιότρας, Νίκολιτς 2, Γκιζόγιαννης 15 (3), Παπαδιονυσίου 2, Τσιάκος 8, Δέσπος 7.

Διαιτητές: Σημιτόπουλος - Θεοδώρου - Λόρτος

Keywords
Τυχαία Θέματα