Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε το ομοφοβικό παραλήρημα του Βερύκιου

22:58 6/3/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της τελικά καταδικάζει το ομοφοβικό παραλήρημα του Δήμου Βερύκιου κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κοκτώ, τον οποίο χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «κυρά Αυγουστίνα».

Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε με «απόλυτο τρόπο το ομοφοβικό παραλήρημα» και σημείωσε πως «σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος πρέπει

να αποφεύγει τη χυδαιογραφία, τη χυδαιολογία και τη γλωσσική βαρβαρότητα, τηρώντας, ακόμη και στη σάτιρα, τους κανόνες της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης, όπως επίσης πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης.

Οι σχολιασμοί αυτής της μορφής είναι απαράδεκτοι και προσβάλουν, τον ίδιο τον συγγραφέα, την κοινότητα στην οποία ανήκει αλλά και το δημοσιογραφικό χώρο. Ο λόγος μίσους, αν υπήρχε σοβαρή νομοθεσία στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα διώκονταν ποινικά. Κανείς δημοσιογράφος δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τη δημόσια επιρροή που του δίνει η θέση του διαχέοντας το ρατσισμό, το μίσος και την ομοφοβία. Η ενημέρωση δεν μπορεί είναι μέσο προπαγάνδας και προσβολής της τιμής και της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Στην επίθεση του Βερύκιου απάντησε και ο ίδιος ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής», και πρόσθεσε: «Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever».

Αφορμή για την επίθεση κατά του Αύγουστου Κοκτώ αποτέλεσε ανάρτηση του στο Facebook σχετικά με τη συμμετοχή του στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, στην οποία ανέφερε πως δεν σκοπεύει να πολιτευτεί, τονίζοντας πως παραμένει «αφοσιωμένος στον άντρα του και τα βιβλία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα