Η βραδιά που ο Κολοβέτσιος ξάφνιασε τον μεγάλο Σισέ...

08:47 21/1/2014 - Πηγή: AEK365

Του Λουκά Μαστροδήμου

Κάτι παραπάνω από τρία χρόνια έχουν περάσει από τη νύχτα που συστήθηκε για τα καλά στο ποδοσφαιρικό κοινό το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Δημήτρης Κολοβέτσιος. Στις 13 Νοεμβρίου 2010, η τότε ομάδα του, η Λάρισα, αγωνιζόταν στο ΟΑΚΑ με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League,

κι εκείνος σε ηλικία μόλις 19 ετών κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον «πολύ» Τζιμπρίλ Σισέ.

Η εμπειρία του, μηδαμινή: 76 λεπτά συμμετοχής στην αυλαία του περασμένου πρωταθλήματος (ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-2) και ένα 90λεπτο την 4η αγωνιστική του τρέχοντος (ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1). Η δίψα του, μεγάλη: όλη την εβδομάδα καρφωμένος στην οθόνη, «διαβάζοντας» τις κινήσεις του μεγάλου αντίπαλου του. Ο Γιάννης Παπακώστας, λοιπόν, τον έριξε στα βαθιά και ο μικρός τον δικαίωσε. Μπορεί ο Σισέ (των 47 γκολ σε 61 αγώνες πρωταθλήματος) να σκόραρε τελικά, η Λάρισα όμως πήρε σχετικά εύκολα τον βαθμό, ο άσημος Κολοβέτσιος αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης και ο προπονητής του, με δηλώσεις του μετά το ματς, προέτρεψε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Φερνάντο Σάντος, να τον «προσέξει».

Μάλιστα οπως διαβάσατε και νωρίτερα ο Κολοβέτσιος είχε κάνει ειδική προετοιμασία μπροστά στον... υπολογιστή του για να αντιμετωπίσει τον Γάλλο αρχισκόρερ. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από δημοσίευμα της εποχής από το sport24.gr:

"Μαθήματα μέσω youtube...
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά είπαμε και ο Κολοβέτσιος λίγο διάστημα πριν το ματς με τους πράσινους γνωρίζοντας πως θα παίξει, αποφάσισε να κάνει.... ιδιαίτερα μαθήματα για το πως θα μαρκάρει τον Σισέ. Έτσι λοιπόν έφαγε όλη την εβδομάδα μπροστά στο youtube μελετώντας τις κινήσεις του Γάλλου άσου των πράσινων.
Βέβαια ο Σισέ μπορεί να σκόραρε τελικά, όμως ο 19χρονος αμυντικός είχε μια επιβλητική εμφάνιση και στα 90 λεπτά του αγώνα. Πλέον όλοι έχουν αναγνωρίσει το ταλέντο του και ο Γιάννης Παπακώστας θα του δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο μέλλον, ειδικά τώρα που έχει αλλάξει φιλοσοφία στην κατάρτιση την ενδεκάδας".

Μιλώντας μία εβδομάδα αργότερα στον «Sentra FM», αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εμφάνιση, που παραμένει το highlight της έως τώρα καριέρας του, ο Κολοβέτσιος έλεγε: «Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τον αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά με τον συμπαίκτη μου, τον Ιμπραΐμ Τάλ. Στο τέλος του αγώνα δώσαμε τα χέρια και είπαμε ένα "καλή συνέχεια" ο ένας στον άλλον».

Τέλος ήταν τόσο εντυπωσιακή η παρουσία του 19χρονου τότε σέντερ μπακ που άμεσα μπήκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Διαβάστε τι έγραφε τότε η εφημερίδα «Πράσινη» εδω.

Keywords
Τυχαία Θέματα