Κασίγιας: Μεγαλώσαμε στο EURO 2008

15:12 9/6/2012 - Πηγή: AEK365

Την Κυριακή στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία και στο μυαλό του Ίκερ Κασίγιας έρχεται ο προημιτελικός του EURO 2008 όταν οι Ισπανοί απέκλεισαν τους Ιταλούς στα πέναλτι και αργότερα στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης με τον διεθνή τερματοφύλακα να εξομολογείται πόσο... μεγάλωσε η Εθνική Ισπανίας μετά από αυτό το παιχνίδι.

Σε δηλώσεις του ο Κασίγιας τόνισε: "Όταν κερδίσαμε το παιχνίδι με την Ιταλία έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες μας. Στο Ευρωπαϊκό του EURO 2008 μεγαλώσαμε

ως ομάδα και ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν το πλέον καταλυτικό. Είχαμε μια θεαματική παρουσία στους ομίλους, κάνοντας τρεις νίκες, αλλά μετά έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τους Ιταλούς. Μετά από 120 λεπτά, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι και αν δεν κερδίζαμε θα ήταν πιο δύσκολο να κερδίσουμε το Παγκόσμιο δυο χρόνια μετά".
Για τον τίτλο του φαβορί που έχει η Ισπανία, ο Κασίγιας δήλωσε: "Όλοι λένε ότι είμαστε το φαβορί και ότι θα είναι εύκολο να κερδίσουμε. Αυτά είναι ωραία να τα ακούς αλλά εμείς δεν πιστεύουμε ότι έχουμε αυτόν τον ρόλο. Ας πάμε βήμα-βήμα γιατί ξέρουμε τι χρειάζεται για να κερδίσουμε την διοργάνωση".
Όσο για την κριτική που ο ίδιος έχει δεχθεί ο Κασίγιας δήλωσε: "Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος με αμφισβητεί, ούτε ότι η θέση μου είναι εξασφαλισμένη. Έχουμε 23 παίκτες στην ομάδα και ο καθένας μπορεί να είναι στην αρχική ενδεκάδα. Ο συναγωνισμός είναι καλός, κάνει την ομάδα να προσπαθεί παραπάνω".

Keywords
Τυχαία Θέματα