Κατηγορίες για ντόπινγκ στην Κένυα

21:42 27/9/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Κενυάτες τρέχουν πολύ... Και πάντα σχεδόν βγαίνουν νικητές. Ένας Γερμανός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι τρέχει... ντόπινγκ στη χώρα και οι αρμόδιοι φορείς για πρώτη φορά το επιβεβαίωσαν.
Η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας και ο πρόεδρος Ισαΐα Κίπλαγκατ παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι κάτι… τρέχει με τους Κενυάτες δρομείς των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και ήδη υπάρχει στενή συνεργασία με την Αστυνομία αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) προκειμένου να «καθαρίσει» το τοπίο και να απαγγελθούν κατηγορίες στους ενόχους.
Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος

Χάγιο Σέπελτ, ο οποίος έκανε έρευνα σε διάφορα προπονητικά κέντρα της χώρας, υπάρχει διακίνηση απαγορευμένων ουσιών –και όχι μόνο- με «δράστες» γιατρούς και μάλιστα δεν αφορά μόνο Κενυάτες αθλητές, αλλά και όσους ξένους επιλέγουν να κάνουν εκεί την προετοιμασία τους.
«Οι Κενυάτες βρίσκονται συνήθως στο μικροσκόπιο, λόγω των επιτυχιών τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι με τα μέτρα κατά του ντόπινγκ θα αποφύγουμε οποιαδήποτε υποψία στο μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κίπλαγκατ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει λυθεί το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα