«Κλείνει» θέση για Λονδίνο

07:16 5/7/2012 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ 98-84

Με 14/24 τρίποντα η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 98-84 του Πουέρτο Ρίκο για τον πρώτο όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου καθώς στον προημιτελικό της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία.
Η εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Βασίλη Σπανούλη να αναλαμβάνει το σκοράρισμα δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 13-9, με τους Πορτορικανούς να μένουν κοντά στο σκορ εκμεταλλευόμενοι

την αδυναμία της ελληνικής ομάδας να μαζέψει τα ριμπάουντ με το Πουέρτο Ρίκο να έχει 5 επιθετικά την πρώτη περίοδο χάρη στον Ράμος. Τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Εθνική Ελλάδας να προηγείται 30-27 έχοντας 6/6 τρίποντα.
Στην δεύτερη περίοδο η διαφορά υπέρ της Εθνικής έφτασε στο +7 αλλά τα χαμένα ριμπάουντ σε συνδυασμό με το τρίτο φάουλ του Μαυροειδή και του Μπορούση έδωσε την δυνατότητα στο Πουέρτο Ρίκο να ισοφαρίσει σε 40-40. Ο Σπανούλης συνέχισε να δίνει επιθετικές λύσεις, η ελληνική ομάδα πήρε ξανά προβάδισμα πέντε πόντων, 47-42 και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-47 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει μόλις 6 αμυντικά ριμπάουντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και στις αρχές της τρίτης περιόδου βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ με 49-51, η Εθνική Ελλάδας βελτίωσε την άμυνα της παίρνοντας περισσότερα ριμπάουντ και συνέχισε να είναι αποτελεσματική στην επίθεση και έτσι το κλείσιμο της τρίτης περιόδου την βρήκε μπροστά με 8 πόντους διαφορά, 70-62.
Στην τελευταία περίοδο, η διαφορά εννέα πόντων που πήρε η Ελλάδα, 71-62, χάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των λαθών αλλά και του τέταρτου φάουλ που έκαναν Μπορούσης και Καϊμακόγλου με αποτέλεσμα το Πουέρτο Ρίκο να μειώσει σε 74-71. Ωστόσο στο χθεσινό παιχνίδι τα τρίποντα ήταν το μεγάλο "όπλο" της εθνικής ομάδας και έτσι με τους Σπανούλη και Παπανικολάου να είναι εύστοχοι από τα 6.75 η ελληνική ομάδα αύξησε την διαφορά στο +8, 82-75 ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους Πορτορικανούς όταν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Μπαρέα. Με τρίποντο του Πρίντεζη η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +10, 87-77, με τους Πορτορικανούς να καταρρέουν και την ελληνική ομάδα να φτάνει να προηγείται μέχρι και με 17 πόντους, 98-81.
Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα ήταν ο Σπανούλης με 27 πόντους ενώ Πρίντεζης και Μπορούσης πέτυχαν από 16 πόντους ο καθένας. Ο Ράμος με 15 πόντους ξεχώρισε από το Πουέρτο Ρίκο.
Έτσι λοιπόν η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία στον προημιτελικό της Παρασκευής με την ώρα έναρξης να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή από την FIBA. Σε περίπτωση νίκης το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του αγώνα Ρωσία-Αγκόλα και αν κερδίσει στον ημιτελικό παίρνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Διαφορετικά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στον μικρό τελικό. Τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών είναι Λιθουανία-Πουέρτο Ρίκο και ΠΓΔΜ-Δομινικανή Δημοκρατία.
Keywords
Τυχαία Θέματα