Μικρό προβάδισμα η Ρεάλ

12:35 10/12/2011 - Πηγή: AEK365

Το αποψινό "Clasico" ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" θα είναι ξεχωριστό καθώς θα πρόκειται για την 216η φορά που οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες με το συγκεκριμένο ζευγάρι να συναντάται περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Το ρεκόρ μέχρι απόψε κρατούσε το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο με τις δυο ομάδες να έχουν συναντηθεί 215 φορές. Η Ρεάλ

Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχει 86 νίκες έναντι 84 της αντιπάλου της ενώ 45 παιχνίδια έχουν λήξει δίχως νικητή με την Μπαρτσελόνα να υπερτερεί στα γκολ με 361 έναντι 347.

Πιο συγκεκριμένα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 162 φορές για το πρωτάθλημα, 28 φορές για το Κύπελλο, 10 φορές στο ισπανικό Σούπερ Καπ, 8 φορές στα Κύπελλα Ευρώπης, 6 φορές στο ισπανικό Λιγκ Καπ και μια φορά στο Κύπελλο της Στέψης το 1902.

Σημειώνεται πως την περασμένη σεζόν οι δυο ομάδες σημείωσαν ρεκόρ καθώς αναμετρήθηκαν επτά φορές, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι οι έξι φορές το 1960 και το 1997. Συγκεκριμένα, οι δυο ομάδες κονταροχτυπήθηκαν δυο φορές για το πρωτάθλημα, δυο φορές στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, δυο φορές στους τελικούς του ισπανικού Σούπερ Καπ και μια φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στο πέρασμα των χρόνων υπάρχουν οι ημερομηνίες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στα ντέρμπι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα
17 Φεβρουαρίου 1929, «Λες Κορτς». Στο βούρκο του προηγούμενου γηπέδου της Μπαρτσελόνα, το πρώτο clasico λαμβάνει χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '20. Το πρώτο ισπανικό πρωτάθλημα της ιστορίας θα το κατακτήσουν οι Καταλανοί, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση όμως πανηγυρίζει με 2-1 η Ρεάλ. Στη φωτό Μαδριλένοι διαμαρτύρονται στον διαιτητή για την αποβολή του Τριάνα.
29 Μαρτίου 1981, «Μπερναμπέου». Τούς έχουμε συνηθίσει με κοστούμι, μα κάποτε έδιναν τις δικές τους μάχες μέσα στις τέσσερις γραμμές. Μπερντ Σούστερ και Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο θριαμβευτικό 3-0 της Ρεάλ, στην οποία έπαιζε ο δεύτερος. Μετά από μερικά χρόνια, στη Μαδρίτη θα μετακόμιζε κι ο Γερμανός.
24 Νοεμβρίου 2002, «Καμπ Νόου». Το 2000 πήγε ο Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ, αλλά δύο χρόνια μετά η οργή των Καταλανών δεν είχε κοπάσει. Τη συγκεκριμένη επίσκεψη στη Βαρκελώνη δεν την απέφυγε ο Πορτογάλος μέσος, που άκουσε τον κόσμο να τον αποκαλεί «προδότη» και... βοϊδοκεφαλές να προσγειώνονται στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας του (0-0).
17 Φεβρουαρίου 1974, «Μπερναμπέου». Ένα παιδί 18 ετών, ονόματι Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, αδυνατεί να σταματήσει τον Γιόχαν Κρόιφ και οι «μπλαουγκράνα» περνούν νικηφόρα με το εντυπωσιακό 5-0. Η συγκεκριμένη επικράτησή τους στη Μαδρίτη παραμένει η μεγαλύτερή τους όλων των εποχών στην ισπανική πρωτεύουσα.
20 Σεπτεμβρίου 1998, «Μπερναμπέου». Ο Γκουαρντιόλα απειλούσε τη Ρεάλ με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή. Το φάουλ δεν βρήκε στόχο και το 2-2 παρέμεινε, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραούλ από τη μία και τους Κλ

Keywords
Τυχαία Θέματα