Νέα βίντεο από το ναυάγιο του Concordia(VIDEO)

14:22 12/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα νέο βίντεο εννέα λεπτών έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα μήνα σχεδόν μετά το τραγικό δυστύχημα με το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia.

Το ερασιτεχνικό βίντεο γυρίστηκε από έναν επιβάτη και απεικονίζει τον καπετάνιο και τους 12 στενότερους συνεργάτες του, σχεδόν 30 λεπτά από την πρόσκρουση στον ύφαλο.

Στο βίντεο ο καπετάνιος Σκετίνο και οι 12 σπουδαιότεροι υφιστάμενοί του κοιτάζουν τα όργανα πλεύσης, τηλεφωνούν, συνομιλούν,

ήρεμα αρχικώς, πολύ νευρικά κατόπιν, καθώς ενημερώνονται από το διαμέρισμα του μηχανοστάσιου.

«Μπαίνουν νερά στην περιοχή του μηχανοστάσιου και οι κινητήριες μηχανές μας... πάνε κατά διαόλου, είναι πια εκτός λειτουργίας», ακούγεται στο βίντεο.

«Πόσο απέχουμε τώρα από το νησί;» ρωτά ένας εκ του επιτελείου του Σκετίνο.

«Ας πλησιάσουμε περισσότερο το νησί, να αγκυροβολήσουμε, να δούμε», λέει άλλος άμεσος συνεργάτης του Σκετίνο.

«Καπετάνιε...Παίρνουν πρωτοβουλία! οι άνθρωποι στα καταστρώματα, επιβιβάζονται μόνοι τους στις βάρκες», αναφέρει κάποιος στον Σκετίνο, ο οποίος αρκείται να απαντήσει ένα «Σύμφωνοι».

Ο αξιωματικός της γέφυρας ακούγεται να λέει «Και τώρα, τί στο καλό θα κάνουμε Θεέ μου;».

Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να αποβεί μεγάλης σημασίας, στο πλαίσιο της ανάκρισης για το ναυάγιο που διενεργεί η εισαγγελία στο Γκροσέτο, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Στο πλοίο εκείνη την ημέρα επέβαιναν 4.229 άνθρωποι και ο απολογισμός μιλάει για 32 νεκρούς, με τους 15 όμως να είναι ακόμα αγνοούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα