Ντελ Πιέρο: Με τρομάζει να σκέφτομαι πόσο άλλαξε η ζωή μου

15:24 8/11/2014 - Πηγή: AEK365

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο γίνεται 40 χρονών και μίλησε για όλα όσα έχει ζήσει ως ποδοσφαιριστής, τη παρουσία του στη Γιουβέντους, όσα συνέβησαν το 2006 και εξομολογείται πως τρομάζει να σκέφτεται πόσο άλλαξε η ζωή του σε μια μαγική, όπως την χαρακτήρισε, στιγμή.
Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο τόνισε: "Τα τελευταία χρόνια έχω συνδυάσει το μεγάλο πάθος για τη

δουλειά μου με την επιθυμία μου να ζήσω νέες εμπειρίες σε διαφορετικές κουλτούρες.
Αυτό μου επέτρεψε να νιώθω σαν στο σπίτι μου ακόμη και στην άλλη άκρη του κόσμου".
Στη συνέχεια, δήλωσε: "Το σημείο που γύρισε ο διακόπτης ήταν όταν συνειδητοποίησα πως όφειλα να διαχωρίσω τις έννοιες ‘ποδοσφαιριστής' και ‘ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους'. Δεν ήθελα καν να δοκιμάσω να ζήσω ξανά αυτή τη μοναδική και αξεπέραστη εμπειρία που είχα στο Τορίνο".
Ο Ντελ Πιέρο μίλησε και για όσα έγιναν το 2006: "Ξεκάθαρα θα ήθελα να ξαναζήσω το 2006, αλλά όχι μόνο λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν επίσης μια χρονιά που έμεινα στη Γιουβέντους στη Serie B και δεν θα άλλαζα τίποτα από το Calciopoli γιατί αποδείξαμε ότι ήμασταν εκεί, σταθήκαμε ξανά στα πόδια μας.
Ξέρω τι κατακτήσαμε και πώς το κατακτήσαμε. Ιδρώσαμε και μας άξιζε: από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο βαθμό, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τρόπαιο".
Ο Ντελ Πιέρο μιλώντας για το σοβαρό τραυματισμό που είχε είπε πως "έπρεπε να προετοιμαστώ για μια δεύτερη καριέρα" ενώ για την ημέρα που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τη Γιουβέντους είπε: "Ήταν όταν ξεκίνησαν όλα. Σχεδόν με τρομάζει να σκέφτομαι πόσο άλλαξε η ζωή μου σε μια μαγική στιγμή, όταν το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πρώτη μέρα μου στο γήπεδο. Δεν μπορώ καν να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Είναι όλα στην καρδιά μου και θα παραμείνουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής μου".
Για το ενδεχόμενο να έπαιζε κάποια στιγμή με Πλατινί και Μαραντόνα, ο Ντελ Πιέρο είπε πως "θα επέτρεπα σε κάποιον από τους δυο να φορέσει τη φανέλα με το 10" και στη συνέχεια μίλησε για τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε: "Με τον Μαρσέλο Λίπι μας συνδέουν ανεξίτηλες μνήμες, δυο μοναδικές εμπειρίες. Για τον Αντσελότι τρέφω βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη, με τον Καπέλο ήταν δυο δύσκολα χρόνια, αλλά κατακτήσαμε ισάριθμα πρωταθλήματα".
Τέλος, για τη πιθανότητα να ασχοληθεί με την προπονητική, ο Ντελ Πιέρο δεν θέλησε να απαντήσει λέγοντας μόνο πως "χτίζω το μέλλον μέρα με τη μέρα, εμπειρία με την εμπειρία".

Keywords
Τυχαία Θέματα