Ο Αδαμίδης «καίει» την ΑΕΚ

09:52 12/2/2012 - Πηγή: AEK365

Όλο και πιο ξεκάθαροι γίνονται οι... εγκληματικοί, για την ΑΕΚ, χειρισμοί της διοίκησης του Σταύρου Αδαμίδη που έχουν φέρει την ΟΥΕΦΑ στα όριά της και ζητάει με κάθε τρόπο την τιμωρία της ομάδας, με τριετή αποκλεισμό και χρηματικό πρόστιμο. Τα παραπάνω τα έχει επισημάνει πολλές φορές το aek365 (με πολλά στοιχεία) και φαίνονται και από κάποιες ακόμα λεπτομέρειες του εγγράφου που εστάλη από την ΟΥΕΦΑ

στην ΠΑΕ, την περασμένη εβδομάδα και την καλεί ενώπιο της Πειθαρχικής Επιτροπής του Financial Fair Play. Λεπτομέρειες που φέρνει στο φώς της δημοσιότητας, η εφημερίδα «Goal» και δείχνουν τη σκληρή στάση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, στην κοροϊδία της προηγούμενης διοίκησης.

Χαρακτηριστικά, σε αυτό υπάρχει η έκθεση του Ζαν Λεμπά, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ερώτημα που μπαίνει είναι κατά πόσο η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει άδεια για να παίξει στην εφετινή διοργάνωση του Europa League. Σε κάθε περίπτωση πειθαρχική ποινή πρέπει οπωσδήποτε να παρθεί για την αποτυχία της ομάδας να σεβαστεί τις προϋποθέσεις του άρθρου 65 και 66 του κανονισμού. Η ΑΕΚ άντλησε οικονομικά οφέλη συμμετέχοντας στο Europa. Για αυτό το λόγο εκτός από την κύρια τιμωρία, στην ομάδα επιβάλλεται πρόστιμο ένα μέρος από το έσοδο που εξασφάλισε.

Είναι απαράδεκτο για ομάδες να υποτιμούν σε τέτοιο βαθμό τις προϋποθέσεις του financial fair play. Όταν τέτοιες ομάδες παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όχι μόνο υποβαθμίζουν την εικόνα του ποδοσφαίρου, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο τον νέο κανονισμό ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες και σε εκείνες που σέβονται τους κανονισμούς. Υπάρχει εξάλλου και ο κίνδυνος για αυτές τις ομάδες να χρεοκοπήσουν στη διάρκεια της διοργάνωσης κάτι που επίσης θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα στην εικόνα της διοργάνωσης», ενώ εκτός των παραπάνω πρότεινε και τριετή αποκλεισμό της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ένα ακόμα σημείο, στο οποίο φαίνεται πως εξαπατήθηκε η ΟΥΕΦΑ από τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο Σταύρος Αδαμίδης (κάτι το οποίο σας αποκάλυψε το aek365) φαίνεται στην έκθεση όταν ο Λεμπά υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι η ΑΕΚ κακώς συμμετείχε στην εφετινή διοργάνωση του Europa League, αφού σε καμία περίπτωση δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, ενώ ακόμα και στην περίπτωση που είχε καταφέρει να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης, ο αποκλεισμός της τουλάχιστον από τη συνέχεια της ευρωπαϊκής σεζόν θα ήταν δεδομένος.

Πρόκειται σαφέστατα για τη χειρότερη αναφορά που έχει υπάρξει για την ΑΕΚ από επιθεωρητή ή παράγοντα της ΟΥΕΦΑ σε όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Μία αναφορά που σίγουρα έχει βασικό υπεύθυνο τον Σταύρο Αδαμίδη, που κάλυπτε τα... αφεντικά του, όλο το διάστημα που η ΟΥΕΦΑ προειδοποιούσε. Παράλληλα, στην έκθεσή του ο Λεμπά υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην ουσία σε καθεστώς οικονομικής κατάρρευσης από τη στιγμή που το σύνολο των χρεών της, που το υπολογίζει στα 21 εκατ. ευρώ, ξεπερνά το μπάτζετ της εφετινής χρονιάς που το προσδιορίζει στα 18 με 19 ευρώ! Ο τρόπος που το αναφέρει στην τρίτη σελίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα