Οι προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά

20:42 6/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει όλη την αλήθεια, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, που έχει ορίζοντα τετραετίας, θα δώσει όλες τις μάχες.

«Η Ελλάδα, ναι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη «να δώσουμε όλες τις μάχες για να βγει η χώρα από αυτήν την κρίση».

Όσον αφορά το μνημόνιο, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως «το νόημα της επαναδιαπραγμάτευσης δεν είναι η αλλαγή των στόχων, αλλά η αλλαγή όσων εμποδίζουν της επίτευξή τους». Η κυβέρνηση θέλει τροποποιήσεις του προγράμματος στα σημεία που επιτείνουν την ύφεση για την επίτευξη των στόχων, απορρίπτοντας τις μονομερείς ενέργειες.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να αντικατασταθεί κάθε μέτρο που οδηγεί σε απολύσεις «είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα».

Δίνοντας βάρος στις αποκρατικοποιήσεις, ο Αντ.Σαμαράς έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον ΟΣΕ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας «σε όλη της την έκταση, όχι αποσπασματικά, αλλά οργανωμένα και με τμήματα από το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης τη συγκρότηση ειδικού σώματος που θα εξετάσει το «πόθεν έσχες» στελεχών και αρχηγών των κυβερνήσεων από το 1974 και έπειτα, με πρόβλεψη για δήμευση περιουσίας που δεν θα βρεθεί να δικαιολογείται.

«Δίνουμε τη μάχη του προφανούς, πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια να δούμε το προφανές και ακόμη περισσότερο να δούμε παραπέρα και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και την αξιοπιστία της χώρας» είπε.

«Αυτά θα τα πετύχουμε με όπλο την αποφασιστικότητα και την ενότητα» τόνισε, λέγοντας πως η ενότητα αυτή «εκφράζεται από την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και εθνικής ευθύνης». Η κυβέρνηση τόνισε έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Και η κυβέρνηση, σημείωσε, «οφείλει να πει αλήθειες, όπως αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα έχει πράγματι ξεφύγει από τους στόχους».

«Η κυβέρνηση έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να αλλλαξει όλα όσα πρέπει και να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης, ώστε να μην χρειαζόμαστε άλλα μνημόνια και να διασφαλίσουμε τη θέση μας στη ευρωζώνη» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η χώρα έχει στόχους που αναμφισβήτα πρέπει να πιάσει, σκιαγράφησε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, θα δώσει έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και την επίσπευσή τους, όπου χρειαστεί. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον ΟΣΕ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας «σε όλη της την έκταση, όχι αποσπασματικά, αλλά οργανωμένα και με τμήματα από το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε και την περίπτωση των ορυχείων, σημειώνοντας πως η αξιοποίησή τους θα γίνει με δικαιώματα εκμετάλλευσης και όχι με αλλαγή στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. «Δεν βλέπουμε τις αποκρατικοποιήσεις ταμειακά, αλλά αναπτ

Keywords
Τυχαία Θέματα