Όταν ο Βασίλης άρχισε τα μαγικά… (VIDEO)

09:25 12/12/2014 - Πηγή: AEK365

Για την ΑΕΚ του πρώτου μισού της δεκαετίας του '90 που έφτασε να πανηγυρίσει τρεις σερί τίτλους, μια νίκη με 7-0 επί της Κορίνθου (που, παρά την... περίθαλψη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, άντεξε με το ζόρι δύο σεζόν στην Α' Εθνική) δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Ηταν, άλλωστε, πολύ συχνά στη Νέα Φιλαδέλφεια εκείνα τα χρόνια κάτι τέτοια διασκεδαστικά απογεύματα.

Όμως, το απόγευμα της 12ης Δεκεμβρίου 1992 είχε τη δική του ιδιαίτερη σημασία, αφού αυτό το μεγάλο

σκορ είχε συνδυαστεί με την πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Τσιάρτα σε εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ, μπροστά στο κοινό της, και είχε συνδυαστεί με δύο πολύ όμορφα γκολ, τα οποία μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που δημοσιεύουμε.
Βέβαια, το ντεμπούτο του 20χρονου Βασίλη είχε γίνει σε κιτρινόμαυρο ντεκόρ, στο 3-0 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, έξι μέρες νωρίτερα. Όμως, τα πρώτα του γκολ τα πέτυχε στο σπίτι της ΑΕΚ, της ομάδας με την οποία έμελλε να μεγαλουργήσει για πολλά χρόνια, και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Ηταν τα πρώτα χρόνια των ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής και όλη η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να δει μέσω του MEGA το νέο «διαμάντι» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Βασίλης Τσιάρτας είχε αποκτηθεί από τη Νάουσα στα τέλη Νοεμβρίου του 1992 και αμέσως άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην Πρωταθλήτρια 1992 ΑΕΚ, η οποία θα κατακτούσε με τη βοήθειά του και τους τίτλους του 1993 και του 1994. Η φήμη του είχε αρχίσει να εξαπλώνεται λίγα χρόνια πριν, όμως αυτή η... τηλεοπτική του εμφάνιση με την ΑΕΚ τον έκανε διάσημο μέσα σε ένα βράδυ.
Βοήθησε βέβαια και η ομορφιά των τερμάτων που πέτυχε. Μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Αλέξη Αλεξανδρή που ήταν νεοσύλλεκτος στον στρατό και είχε χάσει προπονήσεις και το σκορ ήταν ήδη 3-0 από το πρώτο τέταρτο με το γκολ των Δημητριάδη, Σλίσκοβιτς και Μητρόπουλου. Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Τσιάρτας πήρε μια καλή πάσα από τον Μητρόπουλο και σούταρε αμέσως για να κάνει (με το δεξί παρακαλώ!) το 4-0 και πέντε λεπτά αργότερα (52') επιχείρησε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα που με τα φάλτσα της προσγειώθηκε στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας. Μετά τον αγώνα, μάλιστα, ο τότε 20χρονος άσος είχε παραδεχθεί ότι πήγαινε για σέντρα!

Αλλα δύο γκολ από Δημητριάδη και Σλίσκοβιτς έφτασαν το σκορ στο 7-0 και η ΑΕΚ οδηγούσε με άνεση μια κούρσα, την οποία κέρδισε στο τέλος. Αξίζει τον κόπο να δείτε το βίντεο από εκείνες τις μέρες της υπέροχης ΑΕΚ που ελπίζουμε να επιστρέψει, και πάλι με ηγέτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ σε εκείνο το 7-0: Μήνου, Αγορογιάννηςμ Καραγιάννης (60' Βασιλόπουλος) Μανωλάς, Μ. Παπαδόπουλος, Π. Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής (46' Τσιάρτας) Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Μητρόπουλος, Σλίσκοβιτς.

Στις 12 Δεκεμβρίου

12/12/54 ΑΕΚ-Αστέρας 2-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)
12/12/65 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2 (Α' Εθνική)
12/12/71 Εθνικός-AEK 2-2 (Α' Εθνική) -ο Σπύρος Πομώνης άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, αλλά χρειάστηκε και να ισοφαρίσει για την ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό)
12/12/76 ΑΕΚ-Εθνικός 4-1 (Α' Εθνική -το πρώτο γκολ ο Τσάμης και ακολούθησε χατ τρικ του Βάγκνερ)
12/12/82 AEK-Μακεδονικός 3-1 (Α' Εθνική)
12/12/10 ΑΕΚ-Λάρισα 4-0 (Α' Εθνική)
12/12/02 Μακάμπι Χάϊφα-ΑΕΚ 1-4 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ -Στο Νέο ΓΣΠ της Λευκωσίας, το μεγαλύτερο σε έκταση εκτός έδρας σκορ της ΑΕΚ στην Ευρώπη και συνολικά οκτώ γκολ, εντός και εκτός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα που στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είχε κάνε πλάκα στον Ολυμπιακό)

Keywords
Τυχαία Θέματα