«Ούτε ευρώ για πέταμα»

21:49 23/2/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Εθνικές ομάδες ήταν ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα μέσα στο 2011, αλλά ίσως όχι με τον θετικό τρόπο που όλοι θα επιθυμούσαν. Ο σχεδιασμός και ο πρώτος μεγάλος στόχος που έχει οριοθετηθεί για το 2013 (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), επιβάλλει την καλύτερη και ταχύτερη δυνατή λειτουργία όσων βρίσκονται εντός και γύρω από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Μανωλόπουλος, μίλησε στο www.volleyball.gr για το σήμερα, το αύριο, αλλά και το χθες που ταλαιπώρησε τις ομάδες.

Πρόσφατα υπήρξε μια σύσκεψη με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές

και τέθηκαν πολλά θέματα σε συζήτηση. Τελικά ποια ήταν τα συμπεράσματα από αυτή τη συνάντηση;
«Στην τελευταία μας συνάντηση με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές έγινε μια αναδρομή της περασμένης χρονιάς σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά δεν έγινε κάτι που δεν το περιμέναμε, καθώς η αναστροφή της αγωνιστικής πορείας των Εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών είναι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο και με τις παρούσες συνθήκες στην χώρα για να επιτευχθεί γρήγορο αποτέλεσμα πρέπει να βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες. Οργανωτικά σημειώσαμε τα λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε την επόμενη χρονιά. Επίσης προσδιορίσαμε τη χρονική διάρκεια των προετοιμασιών και τα φιλικά που θα χρειαστούν, όπως επίσης και τον τρόπο κλήσεων των διεθνών. Οι Εθνικές ανδρών και γυναικών θα βασιστούν στην εθελοντική παρουσία των αθλητών-τριων, αλλά από τη στιγμή που ο αθλητής θα εντάσσεται σε αυτές θα έχει και κάποιες υποχρεώσεις όπως επίσης και η Ομοσπονδία.

Στις μικρές Εθνικές αναλύθηκαν οι επιτυχίες της Παίδων και Κορασίδων. Σύμφωνα με το οικονομικό πλάνο της επόμενης περιόδου συμφωνήθηκε, ότι οι κινήσεις πρέπει να είναι στοχευόμενες έτσι ώστε να γίνεται στο έπακρο αξιοποίηση των χρημάτων που θα ξοδευτούν σε όλες τις Εθνικές. Δυστυχώς, από τώρα και μπρος το τι πρέπει να γίνει, αντικαθίσταται από το τι μπορεί και πρέπει να γίνει. Είναι λίγο δύσκολο να αλλάξουμε νοοτροπίες που υπάρχουν χρόνια που τις ζήσαμε και εμείς οι ίδιοι. Σαν διοίκηση θα ήταν πολύ εύκολο να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε μεγαλώνοντας το χρέος, αλλά διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης μέσα σε αυτή την συγκυρία με σκοπό σε λίγο καιρό να μπορεί το βόλεϊ και ειδικά τα σωματεία να σταθούν στα πόδια τους».

Το μοντέλο λειτουργίας που έθεσαν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν τόσο η νέα διοίκηση, όσο και οι νέοι Ομοσπονδιακοί προπονητές ήταν η συνεργασία όλων με κοινή δράση από τα κλιμάκια ανάπτυξης μέχρι τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα ανδρών - γυναικών. Τελικά, αυτό επετεύχθη; Υπάρχουν αποτελέσματα;
«Από την αρχή θέλαμε ο διαχωρισμός στις Εθνικές να είναι μόνο μεταξύ γυναικείου και ανδρικού, καθώς είναι σχεδόν δυο διαφορετικά αθλήματα και ειδικά στην Ελλάδα έχουν και διαφορετικές ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο νομίζω δούλεψαν όλοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές όχι όμως με τον γρήγορο ρυθμό που θέλαμε λόγω των οικονομικών μας προβλημάτων (δεν προσλήφτηκαν άλλοι δυο full time προπονητές, αδυναμία πρό
Keywords
Τυχαία Θέματα