Πανελλήνιο ο Δουβαλίδης, όριο η Πανέττα

21:56 22/2/2012 - Πηγή: AEK365

Με ένα πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κώστα Δουβαλίδη στα 60 μ. εμπ. και μία ακόμη αθλήτρια, τη Νίκη Πανέττα να προστίθεται στην ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, βελτίωσε το πανελλήνιο

ρεκόρ στα 60 μ. εμπόδια. Ο αθλητής της ΕΑΡ, διένυσε την απόσταση σε 7.63 και άφησε στην ιστορία το 7.64 από τις 4 Φεβρουαρίου στο ίδιο στάδιο. Παράλληλα έδειξε ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή στον προκριματικό. "Είμαι ο δολοφόνος, το ρεκόρ το θύμα και το ΣΕΦ ο τόπος του εγκλήματος'.

Την τέταρτη επίδοση για φέτος στον κόσμο σημείωσε η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν. Η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων, προσγειώθηκε στα 14,47 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο το οποίο ήταν 14,39 μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. "Ημουν σε καλή κατάσταση όμως δεν περίμενα ότι θα καταφέρω να σημειώσω μια τόσο καλή επίδοση. Ήμουν αγχωμένη καθώς είχα μόνο μία ευκαιρία για να εξασφαλίσω το όριο. Είμαι πολύ χαρούμενη και πλέον σκέφτομαι τον προκριματικό του Παγκοσμίου. Θα είναι ένας δυνατός αγώνας", είπε η Πανέττα. Στη δεύτερη θέση με φετινό ρεκόρ στα 13,98 μ. βρέθηκε η Αθανασία Πέρρα. Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινα η Βούλα Παπαχρήστου με καλύτερη προσπάθεια στα 13,61 μέτρα.

Κάθε αγώνας είναι για τον Κώστα Φιλιππίδη μια ευκαιρία να ανέβει ακόμη περισσότερο. Και η αλήθεια είναι πως ο αθλητής του ΓΣ Βόλου στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχασε οριακά την ευκαιρία να ...ξεμπερδεύει και με το φράγμα των 5,80 μέτρων. Η τρίτη προσπάθεια του στο συγκεκριμένο ύψος ήταν πολύ καλή, ωστόσο ο πήχης δεν στάθηκε.

Ο Φιλιππίδης πήρε τη νίκη στο αγώνισμα με 5,70 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια ενώ νωρίτερα είχε ανέβει πάνω από τα 5,50 μ. με την τρίτη φορά. "Το τρίτο άλμα ήταν πολύ καλό. Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι είναι θέμα λεπτομερειών ένα άλμα πάω από τα 5,80 μέτρα. Σήμερα κάναμε κάποιες αλλαγές που έφεραν αποτέλεσμα. Παράλληλα πλέον έχω τα νέου μου κοντάρια", είπε ο Φιλιππίδης και σχολίασε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: "Θα κάνουμε απευθείας τελικό. Πιστεύω πως θα είναι προς όφελος μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το όριο φέτος ήταν τόσο υψηλό". Ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Παναγιώτης Λάσκαρης, ο οποίος ήταν τρίτος με 5,30 μ. και βελτίωσε το 5,10 μέτρα, "Θα ήθελα να κλείσω τη σεζόν με καλύτερη επίδοση, ωστόσο έβαλα τις βάσεις για τη θερινή σεζόν", είπε ο Λάσκαρης.

Το φετινό του ρεκόρ το βελτίωσε παρόλα αυτά, ο Δημήτρης Τσιάμης δεν έφυγε από το κλειστό όσο ικανοποιημένος θα ήθελε. Ο αθλητής του Ολυμπιακού προσγειώθηκε δύο φορές στα 16,50 μ. στο πέμπτο και έκτο του άλμα, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κυνηγήσει το όριο των 17,00 μ. που θα του εξασφαλίσει το όριο για το Παγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα